USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Суперечка в Луцькраді: що робити з медичною реформою

26 Лютого 2014 11:30
Депутати Луцької міської ради гостро дискутували з приводу того, продовжувати або зупинити медичну реформу в Луцьку.

Це питання дискутували під час 55-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 26-го лютого.

Депутати Луцької міської ради наголосили на тому, що потрібно усе повернути як було. Інші ж народні обранці вважають, що слід «заморозити» процес на тому етапі, на якому зараз усе є.

Депутат Луцькради Ганна Кравчук наголосила, що ще не призначений Міністр охорони здоров’я, невідома доля співфінансування реформ Світовим банком, а в Луцьку сперечаються щодо того, як назвати медзаклад: «Назва не міняє суті, бо надалі заклади працюють в тому ж режимі, як було й раніше, не змінилася структура, кількість працівників. Не варто зараз розглядати питання щодо перейменування медзакладів, а дочекатися наступної сесії».

Підтримав колегу й Юрій Вега: «Ми з вами заплуталися у медичній реформі, ми проводимо її по амбулаторіях. Давайте поліклінік не будемо чіпати, хай мають такий статус, який був раніше. Бо ж це був абсурдний крок по ліквідації поліклінік й створення Центру з надання первинної медико-санітарної допомоги, це робилося з подачі тих, кого вже немає. Давайте повернемо усе назад».

Під час дискусій депутатів, присутні в залі люди почали гомоніти й вигукувати: «Ми ветерани, ми за те, щоб поліклінік не чіпали!»

Міський голова наголосив, що не йдеться про закриття поліклінік, а суперечка триває щодо назви медзакладу.

Доки депутати Луцькради «граються» з перейменуванням, то в казначействі затримають гроші, а якщо знову змінити назву, то ще місяць гроші не надійдуть в лікарню, наголосила на цьому депутат Ганна Кравчук: «Два місяці не можемо зробити жодних проплат, гроші лежать в казначействі, якщо це і надалі буде, то рахунки просто лежатимуть замороженими в казначействі».

Депутат Степан Цимбалюк сказав, що Верховна Рада прийняла відповідне рішення щодо зупинення реформування, а тому тут на місці не варто дискутувати щодо медичної реформи й займатися перейменуваннями, бо на це йдуть невиправдані фінансові витрати.

Питання щодо медичної реформи не включили у порядок денний 55-ї сесії Луцькради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus