USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Супутникові знімки кладовищ РФ оголили величезну ціну війни в Україні, – ЗМІ

10 Березня 2024 16:42
Супутникові знімки російських кладовищ оголили, яку насправді величезну ціну платить армія РФ на війні в Україні. Наприклад, на одній ділянці за два роки кількість могил збільшилася вчетверо.

Про це пише The Telegraph із посиланням на заяви експертів і фото Maxar Technologies.

Зазначається, що на вражаючих фотографіях видно, що з моменту початку вторгнення в лютому 2022 року цвинтарі, пов’язані з елітними підрозділами, як-то гвардійська повітряно-десантна дивізія, гвардійська моторизована дивізія і група найманців «Вагнера», значно зросли в розмірах.

Читати ще: Два роки виснажливої війни: в ISW приголомшили кількістю загиблих окупантів в Україні

«Наприклад, фото всього лише однієї ділянки московського Тульського кладовища показують, що кількість могил зросла приблизно вчетверо в період із жовтня 2021 року до квітня 2023 року. За цей час на прилеглому Богородському кладовищі було прибудовано абсолютно нову ділянку, яка, судячи з усього, збільшилася втричі. Обидва розташовані недалеко від Рязані на заході Росії, де базуються підрозділи 106-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії. Війська цієї дивізії брали участь у перших боях війни в Україні, а потім брали участь в операціях у районі Бахмута разом із військами «Вагнера», – ідеться в публікації.
Жовтень 2021 року.
Квітень 2023 року.

Читати ще: РФ стрімко збільшує використання хімічної зброї на фронті. Що відомо

За оцінками західної розвідки, у боях за Бахмут могло загинути до 20 000 російських військовослужбовців.

Колишній офіцер розвідки британської армії і фахівець із планування НАТО, полковник Філіп Інгрем назвав ці фото вражаючими. Вони показують «величезну ціну, яку платять російські призовники», сказав він: «Я не здивований явним зростанням цвинтарів біля баз, оскільки наразі Росія втрачає понад 900 військовослужбовців на день за мінімальних територіальних придбань. Свідченням тому є втрати росіян у битві за Авдіївку, де загинуло понад 16 тисяч їхніх солдатів».
Жовтень 2021 року.
Жовтень 2023 року.

За його словами, реальність для росіян така, що збільшення розмірів цих кладовищ не повністю відображає справжню кількість загиблих на війні: «Багато тіл залишилися там, де вони впали на полі бою. Одужання і репатріація загиблих росіян не є пріоритетом, оскільки це розкриє справжні масштаби жертв... Цього року, найімовірніше, загальні втрати з обох сторін сягнуть мільйона. Я вважаю, що кладовища або знову виростуть у розмірах, або доведеться будувати нові».

Видання додало, що оцінки кількості російських солдатів, які загинули в боях в Україні, сильно різняться.
Жовтень 2021-го.
Грудень 2022 року.

Інші кладовища, показані на зображеннях, включають Ближнє кладовище, поблизу Феодосії, Крим, і Михайлівське кладовище, поблизу Ставрополя, також у Криму.

Обидва пов'язані з 7-ю гвардійською повітряно-десантною дивізією, яка брала участь у війні в Україні від початку.

Військовослужбовці частини брали участь у південноукраїнській наступальній операції та боях під Херсоном і Миколаєвом того місяця, де, як повідомляється, зазнали значних втрат.

Минулого року цей же підрозділ втратив 49 солдатів за один день.
Листопад 2021-го.
Січень 2023 року.


Елітні російські десантники служили в 247-му полку ВДВ у складі 7-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії, коли загинули в бою біля селища Старомайорське на Донеччині.

У березні 2022 року російські ЗМІ повідомили, що в бою загинув командир дивізії генерал Андрій Суховецький.

Кладовище Алабіно пов'язане з частинами 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії.

Цвинтар, мабуть, розширено для розміщення могил солдатів дивізії, які загинули на війні.

Дивізія брала невелику участь у наступі на півночі України під час російського вторгнення 2022 року та в невдалій місячній облозі Чернігова.

Під час оточення у лютому 2022 року понад 150 бійців підрозділу загинули, близько 300 потрапили в полон українськими силовиками.
Лютий 2023-го.
Квітень 2023 року.


Бакинська і Березовське кладовища пов'язані з Групою Вагнера і, як вважають, містять могили багатьох її загиблих бійців.

З лютого 2022 року обидва кладовища значно розширилися.

Вважається, що з початку війни було вбито до 21 000 бійців Вагнера.

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку широкомасштабного вторгнення перевищили 424 тисяч солдатів.

Крім того, Росія втратила на полі бою щонайменше: танків – 6731, бойових броньованих машин – 12850, артилерійських систем – 10466, РСЗВ – 1015, засобів ППО – 709, літаків – 347, вертольотів – 325.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ася Показати IP 10 Березня 2024 16:53
Де знімки. ? ? ?
Всезнайко Показати IP 10 Березня 2024 18:06
А немає знімків кладовищ України?
волиняка Показати IP 10 Березня 2024 19:01
)(уйло втопить в крові усіх кацапів бо вони як барани йдуть мовчки здихати за амбіції божевільного старого покидька.
Борис до волиняка Показати IP 11 Березня 2024 11:00
Ага як барани йдуть... а наших як баранів закрили, виловлюють і женуть
!! Показати IP 10 Березня 2024 19:10
Ну у нас все добре, всього 30,000 як каже пан презедент.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus