USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сусідські війни: лучани проти магазину в їхньому будинку

22 Квітня 2015 16:30
Мешканці будинку по проспекту Соборності, 27 проти будівництва магазину у їхньому будинку. Лучани зібрали 40 підписів про те, що вони не хочуть магазину на першому поверсі.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міськради з генерального планування сьогодні, 22 квітня.

З’ясувалося, що у 2007 році міська рада видала дозвіл на реконструкцію квартири під магазин продовольчих товарів. Згідно з законодавством, чинним у 2007 році, дозвіл діє до завершення будівництва, незважаючи на те, скільки часу воно триватиме.

Як пояснюють фахівці управління архітектури, одна з перевірок інспекції Держархбудконтролю виявила порушення і зобов’язала внести зміни до проекту. Наступна перевірка порушень не виявила.

Однак мешканці обурені будівництвом. Зокрема, вони розповідають, що у 2007 році вони не надавали дозвіл на реконструкцію квартири під магазин. Навіть представили 40 підписів мешканців будинку.

«Підприємець кілька разів приходив до нас, а коли йому не дали дозволу, він сказав: «Не хочете - не треба! Гроші все зроблять», - розповідає мешканка будинку Ніна Максимівна.

Відтак, з того часу, кажуть жінки, балкон розширили і робили добудову, а дах, зі слів мешканців, підняли майже під вікна другого поверху, вище перекриття.

Власне, лучани не лише проти того дашка, який називають «коритом», куди збирається сміття і стічна вода. Городяни проти самого магазину. Бо кажуть, що магазинів у їхньому мікрорайоні достатньо. Відтак, вони припускають, що це приміщення перетвориться на місцеву «розливайку-забігайлівку». Тож тихий двір може перетворитися на місце перебування неадекватних осіб в стані алкогольного сп’яніння.

Головний художник міста Ярослав Матвіїв раніше зазначав, що скасувати дозвіл на реконструкцію можна лише в судовому порядку.

До слова, під час 71 сесії депутат Руслан Ніколайчук оголошував запит з цього приводу і з проханням перевірити законність реконструкції.

На засідання комісії запросили і підприємця Козаченка, який переконував, що будівництво магазину є законним. З його слів, у 2007 році більшість мешканців дали дозвіл. Однак потім деякі сусіди, з його слів, почали підбурювати людей.

«Це все цинічна брехня. У жодній згоді не йдеться, що там має бути кафе типу «розливайки». Це буде магазин продовольчих товарів. Люди, які подавали на той час свої дозволи, прийшли до мене з проханням повернути згоду під натиском цих осіб, які зайнялися наглою брехнею, розповсюджували листівки з закликами бойкотування. Там були обмальовані вікна і двері, б’ється постійно шифер. Пізніше пограбували магазин. Порізали колеса в моєму автомобілі, облили його фарбою», - скаржиться підприємець.

Щодо фасаду, то він переконує, що фасад погоджений архітектурою. А сам він пережив за 2 місяці 14 перевірок. Після будівництва підприємець має влаштувати бруківку і дитячий майданчик.

Проте мешканців це не влаштовує: «Не треба нам того благоустрою. Нас все влаштовує. Нам не треба магазину в будинку. Ми ходимо в магазини скуповуватися по акціях. У нас не буде спокою, там будуть холодильники, кондиціонери, магнітне поле, шкідники, моль».

А дозвіл на будівництво власники квартири над магазином дадуть лише тоді, як їм дадуть рівноцінну квартиру не над магазином.

«Якщо мені дадуть рівноцінну квартиру – будь ласка, хай Козаченко там живе», - каже Ніна Максимівна.

Інспекція Держархбудконтролю не виявила порушень, проект пройшов експертизу. А досягти компромісу між сторонами не вдалося. Натомість підприємець обмовився, що за дозвіл жильці нібито «отримали гроші», однак потім він прямої відповіді на це запитання не дав.

Відтак, депутати вирішили рекомендувати громадянам, які вважають, що їхні права порушені, звернутися до суду. Бо іншого способу вирішити питання неможливо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
1 Показати IP 22 Квітня 2015 17:01
Заздрість сильна штука. Якщо в чоловіка є всі доки на руках - в чому взагалі проблема?? Буде розливайка - будете вирішувати. А якщо мешканців не влаштовує магазин, чи хтось не може продати квартиру, то хай хто недовольні скинеться по пару тис у.о. і компенсує підприємцю затрати які були понесені. Думаю він погодиться.
my_gift до 1 Показати IP 22 Квітня 2015 17:22
Вже є в Луцьку "розливайка"-в самому центрі. "Карабас-Барабас" називається.
луцьк до my_gift Показати IP 22 Квітня 2015 20:13
Не путайте педалі - уважніше читайте. Написано про магазин, а то шо якійсь маразматічці розливайка видиться, чи хоче під шумок квартиру продати, певно за ціною вілли на лазурному узбережжі, то вже інше питання. Жаба давить - і вся проблема.
СОБОРНІВЕЦЬ до 1 Показати IP 22 Квітня 2015 17:40
ПРОБЛЕМА В ТОМУ, ЩО все КУПЛЯЄТЬСЯ І все ПРОДАЄТЬСЯ. ХТО МАЄ ГРОШІ (багато), ТОЙ, ТЕОРЕТИЧНО, МОЖЕ МАТИ все, ЩО ЗАМАНЕТЬСЯ. Якщо зараз люди не доб'ються, а зараз Є ШАНС, то не доб'ються вже НІКОЛИ. А магазинів на Соборності, дійсно, НЕ БРАКУЄ.
Ігор Показати IP 22 Квітня 2015 18:13
А що ці люди добиваються?Сам не гам і другому не дам?
соборнівцю Показати IP 22 Квітня 2015 18:30
Проблема саме в таких людях,якіих давить жаба.Злі,заздрісні,самі нічого не варті і хочуть щоб всі булими такими ,як вони.
Анна Показати IP 22 Квітня 2015 18:31
Бідні люди, в країні нічого не змінилося - то ж нічого не добються.
анні Показати IP 22 Квітня 2015 19:10
да,люди не міняються-як були шаріковими-так і остались
просто шок Показати IP 22 Квітня 2015 21:02
там будуть холодильники, кондиціонери, магнітне поле, шкідники, моль.а з під прилавку будуть торгувати літаючими тарілками.Висоцкій з піснею про бермуди відпочивае
my_gift Показати IP 23 Квітня 2015 09:41
Ну і хто хотів би жити у квартирі над магазином?? Це я у співчуваючих цікавлюсь.
ет Показати IP 23 Квітня 2015 23:19
будем пить ПИВО
Green Показати IP 28 Квітня 2017 17:13
Там була квартира,а для магазину треба зносити стіни..А якщо все завалится,хтось за це буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus