USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сусідські війни по-луцьки. Їздити дорогою чи ні?

28 Травня 2014 17:31
Мешканці кількох будинків на вулиці Саперів у Луцьку не поділили… дорогу. А точніше – її призначення. Їздити там автівкам чи не їздити – лучани не можуть домовитися вже не перший рік. Вони пишуть один на одного скарги в міліцію, роблять капості та не завжди добирають слів у чварах.

Конфлікт між сусідами досяг своєї точки кипіння сьогодні, 28 травня. Цього дня невідомі привезли бетонні блоки і перегородили проїжджу частину.

Історія конфлікту

Перекрити дорогу на вулиці Саперів намагаються мешканці будинку № 17. Вони скаржаться на те, що автомобілі їздять всього за кілька метрів від виходу з під’їзду. Діти, які вибігають із дому, можуть потрапити під колеса. До слова, мешканець цього будинку Сергій Денисов каже, що днями автомобіль ледве не збив його дитину.

Перекрити вулицю лучани намагаються вже не перший рік. Для цього навіть зверталися у міську раду, за два роки міська рада до них не дослухалася. Лучани ж скаржаться, що їхнім дітям ніде гратися, бо в них замість двору - дорога, під вікнами їздять автомобілі, а будинок від інтенсивного руху пустив тріщини.


Свого часу люди тут самовільно встановили знак «Рух заборонений», однак, каже Сергій Денисов, водії той знак ігнорують. Ввечері він сам нарахував за кілька годин більше півсотні машин.


Втомившись боротися, люди найняли автомобіль і вирішили самотужки перекрити дорогу.

А сусіди - проти

Проти цього виступили сусіди з протилежного боку вулиці. Мешканці будинку № 10 на вулиці Саперів - проти такого нововведення. Кажуть, що якщо вулицю перекриють, до них не доїдуть швидка і пожежники.

Правда, додають, до них є доїзд з боку вулиці 8 Березня. Але там дорога настільки розбита, що швидка відмовляється нею їхати. Тому лучани бояться, що в разі нещастя до них ніхто не доїде.


Коли ж сьогодні автомобіль привіз бетонні блоки, і невідомі намагалися встановити їх поперек дороги, то мешканці будинку № 10 вийшли з протестом. Кажуть, ті робітники клали блоки на ноги людям, ледве їх не покалічивши. Блоки з дороги таки прибрали.

Не обійшлося й без конфлікту. Нині в правоохоронців лежить заява про те, що Сергія Денисова з будинку № 17 побив лучанин із сусіднього, так би мовити, «ворожого» будинку. Однак сусіди останнього кажуть, що бійки не було, а двоє лише обмінялися приперченими слівцями.

У відповідь на аргументи лучан, що перекриття дороги не дозволить доїхати спецтранспорту, Сергій Денисов показує довідки з МНС та управління охорони здоров’я міськради. Одначе, варто зауважити, що в довідках фігурують будинки №№15а, 17 на вулиці Саперів та №20 вулиці Огієнка. А ось про будинок № 10, мешканці якого проти перекриття дороги, не йдеться.


Сергій Денисов каже, що дорогу таки перекриють, бо це їм пообіцяли в Луцькій міській раді. Щоправда, у відписці йдеться, що питання «розглядається», а всі ці документи надійшли в 2012 році.


А ще, між іншим, лучани скаржаться, що в автомобілях по ночах зникають номерні знаки. Кожен з фігурантів «номерної» справи підозрює свого сусіда.

Хто кого? Продовження буде

На місце події, коли намагалися встановити поперек дороги блоки, мусили виїжджати правоохоронці. Довелося міліціонерам розбиратися в сусідських чварах та знизити градус напруги, аби не дійшло до бійок. В перерві між написанням скарг, заяв та свідчень, вони пояснили лучанам, що ті мусять вирішувати це питання у міській раді. Тож, швидше всього, «сусідські війни» перенесуться в стіни Луцькради, а спір доведеться вирішувати місцевим чиновникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 28 Травня 2014 17:51
дурдом, i путiна не треба, самi себе загризуть
Дмитро Показати IP 28 Травня 2014 17:53
Так це ж Тротуар
інфузорія Показати IP 28 Травня 2014 19:04
люди, ви живете у великому місті,обласному центрі. треба приймати блага цивілізації, які можуть обмежувати ваш комфорт. то одним сіті порт заважає, то іншим - карабас, то фьорст кафе... В даному випадку, як я зрозуміла, хочуть зробити "подвір"я", як у селі. всі завжди хотять когось підлаштувати під себе, а самі прогнутись не бажають!!! переїжджайте в село, на хутір і не буде вам ні машин ,ні шуму. я живу біля жд вокзалу, і знаю розклад руху потягів на пам"ять, то може і мені писати скарги, шоб його перенесли в інше місце? я ж маю право? а дітей треба вчити, шоб дивились на дорогу, бо вони не тільки по дворах ганяють, завіривши кліпку, а і по місту. культуру в маси
тверезий до інфузорія Показати IP 28 Травня 2014 20:19
Я згідний з усім. Я живу в луцьку над дорогою, де носяться багатотонні вантажівки від яких в кімнати підімною труситься ліжко коли ясплю (вночі вони швидше літають) і хитається люстра в кімнаті, Можливо мені вимагати встановити на міжнародну трасу бетооні плити , бо обмеження швидкості їм до с**ки? В дворах на 33-му повно шлагбаумів і бетонних плит понаставляли ... багато разів мені прийшлось нарізати круги щоб підїхати саме до того підїзду куди потрібно. Наприклад за загсом щоб підїхати до будинку треба їхати з кравчука - бо шлагбаум.....або їдеш звичним шляхом а тут опа перегороджено бетонними плитами ....розвернувся почав обїздні шляхи шукати....Зі мною нічого не сталось - можу об"їхати іншим шляхом , але всеодно я приїду туди - куди треба. Але коли це робитиме водій пожежої машини , швидкої допомоги, міліціїї тоді коли горить ваша квартира або коли вам треба термінові реанімаційні заходи або коли вас грабують....це трішечки ускладнить життя в першу чергу вам жителі міста Луцька. Тому справді якщо ви погоджуєтесь з життям в обласному центрі, і хочете щоб все місто під вас підлаштовувалось - так не буде, і всім добре не буде. Вчіть своїх дітей бути обережними і самі обережні...або справді їдьте жити за місто - там не турбуватимуть ні автомобілі ні карабас ні фьорст кафе і навіть жд вокзал . Слава Україні !
Ковельчанин Показати IP 28 Травня 2014 19:12
Якщо жителі 10-го так переживають що до них не доїде швидка або пожежна то невже так важко владнати конфлікт просто не їздячи по подвірю своїми автівками? Тоді і перекривати не потрібно буде. А так це просто жителям 10-го важко підняти сраку і пройтися кілька десятків метрів, їм потрібно своїми машинами ледь не в підїзд заїжджати
мешканці саперів 10 до Ковельчанин Показати IP 6 Червня 2014 00:12
1.це не ваше подвір`я,а дорога.це вам пояснив досвідчений архитектор міста. 2.подвір`я вашого будинку-з другого боку. але ви не говорите про те,що ви там незаконно (без дозволів) набудували сараїв та гаражів і також незаконні прибудови до квартир і огороди.не дивно,що вам немає де гуляти,хоча ви і там загородили проїзд.не зрозуміло,що вам там заважало? 3.своїми машинами ледь не в підїзд заїзжають мешканці вашого будинку,гонщики,які паркують машини біля вашого будику (і чомусь вам не заважають,і ви їх не питаєте ,як вони під знак проїзжають?????)а може це їх номерні знаки зникають і вас це так хвилює. 4.якщо ви піклуєтесь про своїх дітей -треба їм приділяти увагу,,щоб вони були під наглядом батьків.а не тато п є пиво,а дитина десь сама по собі 5.якщо ви приберете десяток машин,які припаркованні біля самого підїзду-хватить місця і для вас і для ваших дітей. ,6.можете перекрити заїзд до свого будинку.
San Показати IP 28 Травня 2014 20:42
Там уже бетонний стовп лежав поперек дороги. Здається, на початку минулої осені знімали його разом з мером. А до того машини дійсно проїхати не могли, зате стовп став прекрасним місцем відпочинку для нашої "золотої" молоді (ясна річ, з усіма супровідними реквізитами - недопалками, порожніми пляшками, недоїдками і т.п.). До речі, під вікнами саме десятого будинку, а не 17-го чи 15-го...
Наталка Показати IP 28 Травня 2014 21:19
У нас во дворе тоже ездят. Но поставили с двух сторон лежачих полицейских. Так что ездят- но не разгоняються. А кому неудобно - едут по другой дороге...
Той самий хто ніби т Показати IP 9 Червня 2014 20:06
Доброго дня всім Лучанам! Для початку, клянусь всім тільки чим можна,що не зробив жодного удару по Денисову С., це можуть підтвердити всі хто там був присутній. По друге, я важу 79кг, а Денисов(щоб не збрихати) близько 130кг. отже я думаю можна зрозуміти,що це все просто наклеп. На рахунок дозвільних документів, то в них взагалі немає нічого спільного саме з цією ділянкою дороги. Наголошую ДОРОГИ! На рахунок слів Денисова, він сказав,що його дитину ледь не збили, для початку хочу нагадати, що вхід в них з другої сторони будинку, і не здивуюсь якщо він так само як і бетонний стовб був збудований самовільно. А тепер до відома наших міліціонерів: на скільки я знаю, то самовільне перекриття проїзду по дорозі загального користування, це стаття, робота крана в житловій зоні, не відгородивши територію роботи-це теж стаття, наклеп та подання неправдивих свідчень-теж стаття. Отже я думаю тут є над чим попрацювати. Всім жителям Саперів дякую за підтримку. Мене викликали в міліцію і показали відкрите на мене кримінальне провадження, за побиття Денисова, на якому жодного сліду від удару. так що якщо ви бачили. що саме там відбувалось і бачили все. прошу повідомити мене, щоб в разі необхідності мігби скористатись вашими свідченнями Заздалегіть вдячний 0956524138 Олександр
Жанна Показати IP 20 Травня 2015 10:13
Не дарма кажуть - риба гниє з голови. Як би мер міста не допустив різних шламбаумів, бетонних перекриттів, то був би порядок. По місту і за межами маса таких ось перекриттів дороги. І нікого не гребе як кажуть. Якщо там справді дорога,а не тротуар, то ви хоч лусніть,а по дорозі їздити можна, навіть якщо вона під вашими вікнами. Я жила колись біля автостанції, то перші місяці,то був жах)) але потім звикла)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus