USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Понад тисяча лучан святкує день 40-го кварталу разом з Фондом Ігоря Палиці

17 Вересня 2017 16:35
Свято 40-кварталу зібрало понад тисячу лучан. Для мешканців та гостей міста з самого ранку на території ЗОШ №11 тривають забави, розваги та культурно-мистецькі заходи.

«День кварталу. 40-й мікрорайон» відбувається 17-го вересня за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Як розповів заступник голови правління Фонду Орест Маховський, подібні свята заплановані й в інших районах міста.

«Це новий формат заходів, які ми розпочинаємо. Є ідея провести їх в усіх мікрорайонах Луцька. Ми запрошуємо сюди тих друзів, яких ще знаємо з 2011-го року, відколи Фонд почав роботу. Раніше наші зустрічі завжди були в клопотах, а сьогодні навпаки – наша зустріч на святі, яке ми спільно творимо для лучан. Тут є змога послухати музику, взяти участь у майстер-класах, відпочити та приємно провести час», - розповідає Маховський.
Депутат Луцької міської ради від цього округу Юрій Безп'ятко пригадує, що такі свята кварталів були в далекому ще радянському часі, а за роки незалежності України подібне дійство відбувається вперше.

«У цьому мікрорайоні я народився та виріс. 40-а це завжди був районом робітників, бо поряд багато підприємств. Тут живуть прості люди, які звикли трудитися. Ми тут живемо дружньою сім’єю, знаємо в обличчя один одного. Приємно й те, що 40-й інтенсивно розвивається.

Для прикладу, за останній рік відбулося чимало ремонтів прибудинкових територій, відкрили оновлений парк із дитячим містечком. Колись казали, що це бандитський район, а зараз із впевненням можна сказати, що це район привітних та щирих людей, де ми раді бачити гостей»,- наголошує депутат.


Місцева мешканка Тетяна каже, що дійство сьогодні видалося дуже цікавим, особливо для дітей та молоді.

«Приємно, що сьогодні усім нам подарували таке свято. Я живу тут недовго, лише три роки й можу сказати, що цей мікрорайон компактний, бо поряд є школа, дошкільний навчальний заклад, є аптека, супермаркет, громадський транспорт часто їздить. Новий дитячий парк відкрили, є де з дітьми вийти та відпочити самим», - каже лучанка.



Місцевий юнак Влад розповідає, що багато змін, які відбулися, сталися завдяки підтримки Фонду.

«У нас на районі стає все комфортніше жити - роблять двори, наводять лад біля школи. Багато допомагає Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Зокрема дають кошти на розвиток школи, зробили поряд гарну алею, подарували нам футбольне поле зі штучним покриттям, де ми тепер з друзями часту спортом займаємося. А тепер маємо ще й своє цікаве свято», - розповідає юнак.
Пані Тамара, своєю чергою, каже, що у цей день в неї радіє душа, бо так гарно організували святкове дійство, що сформувалося відчуття родинного свята.

«Коли я бачу, що наш район стає таким ошатним, що його розбудовують, впорядковують, то аж душа радіє, таке відчуття, що то в мене вдома робиться. Наше місто стає все кращим і діти бачать хороший приклад, гордяться Луцьком. А за сьогоднішнє свято – велике спасибі, бо нам дарують гарні, позитивні емоції, які так необхідні, щоб бути щасливими. Ми тут як велика дружня сім’я. Так ми стаємо міцнішими», - наголошує місцева мешканка.
Упродовж свята на гостей чекають козацький куліш, цінні подарунки, а хедлайнерами заходу будуть – Галина Конах та молодіжний гурт ФлайzZza – відомі не лише у Луцьку, а й в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Житель Показати IP 17 Вересня 2017 16:51
Молодці!
Жителька 40 кварталу Показати IP 17 Вересня 2017 18:12
ДУже дякуємо за свято..гарне ,цікаве,змістовне....трошки дощик помішав..але настрою не спортив.. Велике ДЯКУЮ Фонду "Тільки разом"...і всім іншим організаторам цього свята..Здоров я вам і здобутків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus