USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Світовий банк виділив Україні 135 мільйонів доларів на медицину

28 Квітня 2020 11:59
Рада директорів Світового банку затвердила додаткове фінансування Україні розміром 135 мільйонів доларів для проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Про це йдеться в пресрелізі СБ, пише Економічна правда.

В рамках чинного проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» з початковою сумою інвестицій 215 млн доларів надається допомога у відновленні міських лікарень і фельдшерсько-акушерських пунктів у сільській місцевості, закупівлі сучасного обладнання і покращення якості медичних послуг.

Кошти було спрямовано на підтримку реформ у секторі охорони здоров’я, поліпшення надання послуг (зокрема, на реформу первинної та вторинної ланок, ранню діагностику та лікування серцево-судинних і онкологічних захворювань), а також підвищення ефективності системи охорони здоров’я загалом.

«Додаткові кошти розміром 135 млн доларів допоможуть Україні здійснити необхідну модернізацію лікарень і впровадити важливі реформи, а також провести навчання тисяч українських лікарів надання сучасних медичних послуг. У рамках проекту також надаватиметься підтримка для загального фонду держбюджету з метою забезпечення потреб населення в медичних послугах», – йдеться в пресрелізі.

Частину коштів нового кредиту розміром 35 млн доларів буде використано на закупівлю необхідних матеріалів і устаткування для боротьби з COVID-19, проведення необхідного навчання для медичного персоналу, підтримку комунікації в наданні громадянам важливої публічної інформації.

Нові виділені кошти також використовуватимуться на відшкодування фінансування українським закладам охорони здоров’я, які надають послуги пацієнтам із COVID-19.

«Це додаткове фінансування допоможе Україні в оновленні близько 40 відділень екстреної медичної допомоги та інсультних відділень, забезпечуючи можливість лікарням виконувати складні медичні процедури з використанням високотехнологічного обладнання і відповідних протоколів лікування», – заявив в.о. директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекс Кремер.

За його словами, пацієнти зможуть обирати будь-яку лікарню в Україні, і їхні витрати на хірургічне втручання покриватимуться з державного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Оппа Показати IP 28 Квітня 2020 12:27
Молодій команді бабло теба! Але якісь копійки виділив ...
так таки так до Оппа Показати IP 28 Квітня 2020 14:58
Малувато ! Але на бенкет для молодоі команди повинно вистачити....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus