USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Свобода віросповідання за ґратами: що пропонують у Луцькій міськраді

23 Червня 2015 23:45
Для того, щоб забезпечити права попередньо ув’язнених осіб на свободу віросповідання та безперешкодне спілкування зі священиками, члени депутатської групи «Новий Луцьк» хочуть звернутися до Верховної Ради України.

Проект рішення «Про звернення Луцької міської ради до Верховної Ради України та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про вжиття заходів щодо забезпечення прав особи на свободу совісті та віросповідання» розглянуть під час сесії Луцької міської ради вже завтра, 24 червня.

Як зазначив член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук, цей проект рішення продовжує попередній, що стосувався створення інституту місцевого омбудсмена. Нагадаємо, що проект рішення про звернення до Верховної Ради щодо запровадження інституту місцевого омбудсмена не отримав підтримки депутатів міськради попри те, що суттєвих зауважень до його змісту в депутатів не було.

Проект рішення передбачає виконання статті 9 Закону України «Про попереднє ув’язнення», відповідно до якої будь-яка особа, яка підпала під попереднє ув’язнення, може спілкуватися зі священнослужителем своєї конфесії, може мати предмети, пов’язані зі своєю релігією, якщо вони не несуть небезпеки. Відтак, автори проекту рішення пропонують, аби в установах, де утримують таких осіб, була наявна інформація про священнослужителів усіх конфесій, щоб адміністрація цих установ не чинила перешкод у спілкуванні зі священиками та не надавала переваг представникам якоїсь однієї конфесії.

«Переконані, що необхідно терміново внести зміни до відповідних нормативно-правових актів, які в зобов’язальному порядку передбачали б:

1) обов’язкове розміщення у місцях тримання ув’язнених і засуджених наочної інформації про свободу совісті та способи її реалізації;

2) збирання установами попереднього ув’язнення та пенітенціарною службою інформації про місцезнаходження релігійних громад, їх керівників та священнослужителів різних релігійних конфесій, а також налагодження з ними зв’язку для їх виклику (запрошення), щоб у разі потреби здійснити індивідуальне тчи колективне богослужіння;

3) запровадження відкритого і прозорого порядку запрошення священнослужителів до закладів попереднього затримання, ув’язнення чи пенітенціарних установ;

4) забезпечення реальної можливості для невідкладного прибуття священнослужителів на зустріч із затриманими чи ув’язненими, відведення приміщень для здійснення богослужінь, релігійних обрядів та ритуалів, а також можливості конфіденційних зустрічей особи із священнослужителем;

5) забезпечення затриманим можливостей конфіденційного побачення із священиком перед проведенням допитів чи інших слідчих дій;

6) запровадження механізмів контролю та відповідальності в сфері забезпечення ув’язненим та засудженим права на свободу совісті та віросповідання, в тому числі відмови адміністраціями установ у виклику священнослужителів відповідного культу, безпідставного зволікання із запрошеннями священників, ухилення від збирання та надання інформації про релігійні громади та установи», йдеться у проекті рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 24 Червня 2015 00:10
Осіпов, Вас зек з пятьма ходками за плечима ніколи на гоп-стоп не брав? Мабуть, ні, коли Ви так переживаєте за них. В Луцьку вже порядок кругом, що беретеся керувати там, куди мій песик свого ... (носа) не пхав?
Анонім до Анонім Показати IP 24 Червня 2015 09:41
Осіпов не бере справи зеків, він полюбляє поділи майна, майнові спори, бо на них більше капусти заробляють
Mik (галицька миша) до Анонім Показати IP 24 Червня 2015 09:47
До чого тут Осiпов? Взагалi, хто вiн такий? У замiтцi йдеться не про Осiпова, а про депутата I.Полiщука.
Степан Бандера Показати IP 24 Червня 2015 00:30
Знову цей тандем-дует переживає за затриманих. У нас вже все вирішено, труби не рвуться, гаряча вода цілодобово, зарплати і пенсії як у Швеції - ще лишилося по правах тимчаово затриманих злочинців потурбуватися. Ще й на загальноукраїнському рівні. Щоб було чим у вересні перед виборами похвалитися і записати і свої передвиборчі програми. Хлопці - займіться реальним ділом, а не вигадуйте четверте колесо для триколісного ровера.
Роман Шухевич до Степан Бандера Показати IP 24 Червня 2015 08:34
Цей тандем_тільки попіаритись здатний,як і всі інші.Ми ж лучани все бачимо хто і що робить.А за великим рахунком ніхто нічогно і не робить,тільки язиками плещуть.Зараз у всіх одна думка,як-то не пролетіти на виборах.А щоб не пролетіти то потрібно який небуть лохотрон скидати,авось знайдуться лохи і повірять,потім проголосують.От так і живем,так і маємо.
час покаже до Роман Шухевич Показати IP 24 Червня 2015 10:08
час покаже, хто що робить, а хто язиком плеще

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus