USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Свого домоглися. Голлівудські актори оголосили про припинення страйку

9 Листопада 2023 23:00
Голлівудські актори припинили 118-денний страйк після того, як досягли попередньої домовленості з великими студіями. Страйк офіційно завершився одразу після опівночі, після того, як переговорний комітет профспілки одноголосно підтримав угоду з Walt Disney, Netflix та іншими компаніями.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на профспілку SAG-AFTRA.

Сторони домовилися про підписання нового трирічного контракту на суму понад $1 млрд, що передбачає підвищення мінімальної заробітної плати та новий бонус, що виплачується стрімінговими сервісами.

Контракт також має захищати від несанкціонованого використання зображень, створених штучним інтелектом.

«Ми уклали контракт, який дозволить членам SAG-AFTRA з усіх категорій побудувати стійку карʼєру», – зазначили в профспілці.

Альянс виробників кіно і телебачення (AMPTP), який вів переговори від імені Walt Disney, Netflix та інших медіакомпаній, заявив, що угода представляє «нову парадигму», яка дала профспілці «найбільший прибуток від контракту» в її історії.

Закінчення акторського страйку святкують по всьому Лос-Анджелесу. Адже це означає, що Голлівуд може відновити повноцінне виробництво вперше з травня, коли сценаристи кіно і телебачення вийшли на роботу.

Актори мали схожі проблеми зі сценаристами кіно і телебачення, які нещодавно також завершили страйк. Вони стверджували, що компенсація працівникам зменшилася з розвитком стрімінгів. Це ускладнило заробіток на рівні прожиткового мінімуму. Серіали на стрімінгу вже не пропонують тих залишкових виплат, які актори отримували за часів розквіту ефірного телебачення.

Виконавці також занепокоїлися останніми досягненнями в галузі штучного інтелекту, які, на їхню думку, можуть призвести до того, що студії без дозволу маніпулюватимуть їхньою схожістю або замінюватимуть живих акторів цифровими зображеннями.

Конфлікт між Гільдією сценаристів США та Альянсом продюсерів кіно і телебачення виник ще у 2007-2008 роках. Але цього разу вони страйкували не лише задля підвищення зарплат, а й щодо використання штучного інтелекту у фільмах та серіалах.

Сценаристи наполягають на тому, аби штучний інтелект залишався лише інструментом, а не заміщав авторські тексти та робочі місця працівників.

Раніше голлівудські сценаристи оголосили про припинення страйку, який тривав п'ять місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus