USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Священик, проти якого «повстали» лучани, продовжить роботи. ДОКУМЕНТ

22 Травня 2013 17:00
Конфлікту з мешканцями прилеглих до території, через яку підводили комунікації до каплиці Благовіщеня Пресвятої Богородиці, каже священик, насправді не було.

Будівельні роботи почали проводити згідно графіку та за наявності усіх потрібних дозволів та документів. Утім мешканці почали необґрунтовану, за словами організаторів роботи, боротьбу за дитячий майданчик, через територію якого мали прокласти електропроводку від трансформаторної будки до каплиці, та незабаром розпочати будівництво храму.

Про це «Волинським новинам» розповів настоятель каплиці Благовіщеня Пресвятої Богородиці отець Микола 22 травня.

За його словами, будівельні роботи, які планували завершити до кінця дня, відклали до завтра, оскільки через перешкоджання в роботі працівників «Луцькводоканалу» та електриків, яке здійснили мешканці прилеглих до об’єкту будинків, роботи та терміни їх виконання були зірвані.

«Роботи полягали в тому, що мали провести від трансформаторної підстанції, що на вулиці Кравчука, 10, до каплички, де розпочалось будівництво храму, а це район «Паспортного столу», кабель», - розповідає отець Микола.

Аби завершити прокладання кабелю до кінця дня, розповідає настоятель храму, він потурбувався, щоб на будмайданчику працювали одночасно і люди, і спецтехніка, втім завершити справу завадила місцева мешканка, яка виявила незадоволеність з приводу таких робіт та залучила, один із місцевих телеканалів, аби відстояти свою позицію.

Переглянувши документи на будівництво, які на вимогу мешканців показав отець Микола, жіночка апелювала, що папери – несправжні і закликала всіх перегородити шлях спецтехніці, яка працювала на об’єкті. Тому, за словами священика, він був змушений викликати правоохоронні органи.

Отець Микола розповів, що конструктивної розмови з мешканцями не вийшло, тому що вони настоювали на своєму, не враховуючи думку іншої сторони, залякували водія екскаватора та зірвали роботу працівників на об’єкті, чим порушили графік робіт.

«Ми маємо всю документацію і всі офіційні дозволи на проведення будівельних робіт», - зазначає священик.

За його словами, він неодноразово оголошував в церкві про те, що будуть проведені роботи щодо підведення комунікацій до каплички. Втім особисто кожного із мешканців про роботи не повідомляли, оскільки прибудинкова територія, на якій розпочали копати траншею, – власність комунальна.

«Проектну документацію готували фахівці, які й мали здійснювати підведення комунікацій, тому повідомляти кожного мешканця ми не стали. Більшість мешканців будинків ставляться до цього нормально: будуєтесь собі, то й будуйтесь, тому що воно нікому не приносить шкоди», - ділиться отець Микола.

Священик наголошує, що місцева мешканка, яка прийшла до них і почала розповідати «що і де ставити та що і як будувати», звісно, може сказати свою думку, але допускати те, щоб спеціалісти дослухалися до думки перехожих, - такого в правовій державі не може бути.

«Проектно-кошторисні роботи тривали півтора роки аби все відбувалось правильно, працюють на будівництві теж професіонали і вони роблять все правильно, згідно вимог та чинного законодавства», - підсумував отець Микола.

Документи, які підтверджують правомірність його дій, він приніс особисто в редакцію «Волинських новин».



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Думка Показати IP 22 Травня 2013 20:50
Людям нема чим зайнятись, от і воюють проти церкви, краще б допомагали.
лучанка Показати IP 22 Травня 2013 21:12
Церква будується посеред щільної житлової забудови. Знищили задля будови сквер,через який діти ходили до 21-ї школи - перерили, а потім все загородили парканами. Там збираються сумнівні компанії! Створили незручності мешканцям, бо коли закрита територія реабілітаційного центру для дітей-інвалідів, що поруч, доводиться багато обходити. До речі, коли забивали сваї для фундаменту каплиці, у сусідній дев'яповерхівці по стінах тріщини пішли. А коли її збудують, вона закриє світло мешканцям прилеглих будинків. Скажіть, хіба то Божа справа???? І оце, з дозволу сказати, будівництво триває вже років сім! І жодна стіна ще не стоїть! Хоч і церкву будують, а люди не раді. Бо хоч і священики, а про совість треба пам'ятати....
Лучанин до лучанка Показати IP 24 Травня 2013 00:06
Вся проблема в тому що ми звикли "махати кулаками" після бою, а не під час. Ще тоді треба було думати, будувати церкву чи ні. А зараз те що роблять жильці просто смішно. Невже всі вони є спеціалістами по будівництву, енерегетиками тощо? Чи може діти на майданчику ямки риють по 2 метри в глибину? Неосвітченість, необізнаність і повна недовіра один одному - ім'я тому що тут відбувається!
Хі-хі Показати IP 22 Травня 2013 23:08
Може вся проблема в тому, що цьотка штунда?
лучанці Показати IP 23 Травня 2013 00:38
Світло вам давно закрило ваше невігластво і нечистий. Очевидно, ви сусідка. якщо згадуєте про сумнівні компанії. І очевидно, вони вам приємні. Якщо б ви менше бунтували і допрмагали б у будівництві, набагато швидше йшла б справа. Думаю, там запланований і дитячий майданчик, і благоустрій для ваших же дітей. Якщо ці сумнівні компанії, які вочевидь вам дорожчі за церкву, цей благоустрій не знищать. Дерева, кущі вирстуть нові. а ваша свідомість і совість загинувши, може вже не відродитися. Подумайте про це і йдіть з добром до людей. Разом легше долати біду.
Praga Показати IP 23 Травня 2013 18:40
Шо в нас ще будується, це церкви і торгові центри. Більше ні на чому грошей не заробиш. Шкода, що в отих попів один бог - бабло.
FEMIDA Показати IP 24 Травня 2013 09:26
Гроші крадуться, а церква не будується!!!... А куди дивиться єпархіальна влада? "Нарешті вимушено почали будівництво - та й те з порушеннями ... А куди дивиться місцева влада, де перевірки виконання доручення Кабінету Міністрів України від 15.05.2013 року №33 "...щодо безпечної експлуатації дитячих і спортивних майданчиків, зокрема тих, що розташовані на прибудинкових територіях"? Люди, громада - об"єднуйтесь та захищайтесь!!!
Lyudmila Показати IP 24 Травня 2013 11:19
А може церква так довго будується, бо в ній немає фіксованих цін на обряди, на свічки, сповідь і так далі? При вході стоїть скринька для пожертв і гроші кладуть прихожани по можливості. Коли я це побачила, була, м'яко кажучи, здивована. Не думала, що сьогодні таке взагалі можливе! Але ще більше мене дивує позиція мешканців і коментаторів. Я думаю ті, хто хоч раз би побував на службі в цій церкві, такого б не робили. І не лише через відсутність плати.
Do Lyudmilu Показати IP 24 Травня 2013 14:11
Зате авто настоятель (не сумнівається ніхто, що він людина порядна і богобоязлива) купив, мабуть, за фіксовану ціну та й сімейні поїздки протягом цих 7 років у них до святих місць теж за фіксовані ціни
Lyudmila до Do Lyudmilu Показати IP 24 Травня 2013 15:21
Яке авто в отця я не знаю, та й не цікаво, а поїздки до святих місця, та ще й сімейні, так це звичайно розкіш велика, та ще й гріх напевно ще той...
запит до Do Lyudmilu Показати IP 25 Травня 2013 23:04
А яке авто в отця Миколи? Крайслер, мерс, БМВ чи може лімузин?! Ви називаєте ту рухлядь. якою він довозить будматеріали автомобілем? Бажаю вам мати кращий.
Олександр Показати IP 24 Травня 2013 15:01
А найцікавіше те, що якщо мова йде про представника Київського Патріархату, то у статті скромно йдеться про "отця Миколу", а якби був замішаний Московський Патріархат... О, що було б!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus