USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У відповідь на санкції США та ЄС Путін почав обкрадати своїх громадян

28 Лютого 2022 21:18
Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ «Про застосування спеціальних економічних заходів у зв’язку з недружніми діями США, іноземних держав і міжнародних організацій».

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на текст документа, який увечері 28 лютого було опубліковано на сайті Кремля. Цей документ, пов’язаний із застосуванням економічних заходів, нібито боляче вдарить по Заходу.

Із початком повномасштабної війни з Україною курс рубля обвалився до історичних мінімумів – приблизно на 40%.

Читати ще: Рубль упав на торгах більш як на 40%. Це тільки початок

Центральний банк розпочав валютні інтервенції. Очевидно, вжитих дій не вистачило, тому Путін вирішив «попросити» про допомогу громадян Росії. Він видав указ, згідно з яким відтепер економічну ситуацію в Росії рятуватимуть громадяни РФ.

Цього разу Володимиру Путіну довелося торкнутися навіть олігархів. У результаті внутрішній ринок доларами наповнюватимуть громадяни Росії, які мають валюту. Закинути долари на російський ринок потрібно якнайшвидше – протягом трьох днів, тобто до 3 березня.

«Резидентам – учасникам зовнішньоекономічної діяльності – здійснити обов’язковий продаж іноземної валюти в розмірі 80% суми іноземної валюти, зарахованої з 1 січня 2022 року на їхні рахунки в уповноважених банках на підставі зовнішньоторговельних контрактів», – ідеться в тексті указу.

Отже, зараз рубль – нестабільна й непопулярна валюта, але зберігати заощадження в доларах не можна. Путін, який почав бомбити всю територію України, щоб урятувати від «геноциду» громадян окупованих ОРДЛО, мабуть, вирішив влаштувати економічний геноцид і у власній країні. Протягом трьох днів усі росіяни повинні розпрощатися зі стабільною валютою – примусово пожертвувати свої гроші на благо російської економіки, що летить у прірву. Є в тебе долар, то поміняй його на рублі, які завтра невідомо як знеціняться.

Читати ще: Макрон хоче вилучити вілли, яхти та люксові автомобілі у росіян, які потрапили під санкції

Одним із найбільш значущих пунктів указу експерти називають те, що з 1 березня 2022 року президент Росії заборонив валютні операції, пов’язані з наданням резидентам на користь нерезидентів іноземної валюти за договорами позики. Фактично Путін заборонив віддавати борги іноземцям. Цікаво, що відповідати за неповернення кредитів будуть ті, хто уклали договір позики, а потім не виконали свого зобов’язання щодо повернення боргу.

І тут для диктатора, проти якого виступив увесь світ, відкривається чудова перспектива – указ точно не додасть йому всенародного визнання. Але якщо на народ Путін давно вже не зважає, то олігархи все-таки можуть збунтувати, адже віддавати власні кошти, щоб урятувати провал Путіна та його імідж, буде малоприємно.

Окрім того, указ передбачає, що резиденти наразі не зможуть зараховувати іноземну валюту на свої рахунки, відкриті в банках та організаціях за кордоном. Неможливим також стане переказ грошей без відкриття банківського рахунку з використанням електронних засобів платежу, наданих іноземними постачальниками платіжних послуг.

Примітно, що навіть у такій очевидно програшній для всього населення Росії ситуації Путін і його поплічники продовжують повторювати, що Росія готова відмовитися від західних товарів і зберегти колишній рівень життя громадян. Це зрозуміло. Робити Путіну нічого, санкції тільки посилюються, а обіцяти можна, скільки завгодно, виконувати ж обіцяне ніхто не буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володимир Показати IP 2 Березня 2022 21:17
КРУТО, ВІН НАПЕВНО ЗА БАРАНІВ ЇХ ТРИМАЄ ТІЛЬКИ В БАРАНА РОГИ Є І ВІН ВМІЄ БОЛЯЧЕ БИТИСЯ. ДАСТЬ БОГ, МОЖЕ Й ЗАБ'ЮТЬ. СЛАВА УКРАЇНІ !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus