USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Справи проти правоохоронців, яких звинувачують у фальсифікації, відновлять

10 Січня 2015 19:00
Нещодавно приміщення Волинської обласної прокуратури пікетувало близько десятка волинян, вимагаючи справедливості.

Небайдужі вийшли на захист засудженого Дмитра Бачинського, справу проти якого, на їхню думку, сфабрикували правоохоронці.

Відтак, як повідомила Громадському. Волинь. мати Дмитра Ольга Бачинська, прокурор Максимов заявив їй по телефону, що постанову про закриття кримінальних проваджень щодо правоохоронців він скасував.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРОКУРОР ВОЛИНІ ВІДРЕАГУВАВ НА ВИМОГИ МІТИНГУВАЛЬНИКІВ

Зі слів матері засудженого, увечері 11 квітня 2011 року її син Дмитро Бачинський рухався на своєму авто "Volkswagen 7 NK" дорогою сполученням "Ковель-Жовква" під Нововолинськом. Того ж вечора з-за автобуса "Neoplan" на проїжджу частину вибіг пішохід у стані алкогольного сп’яніння Андрій Алєксандров, якого Бачинський збив на смерть. Засуджений і його батьки вину у суді не визнають.

Ольга Бачинська каже, що усі експертизи довели, що це був нещасний випадок, адже тоді була дуже низька видимість, бо вулиця не освітлювалася і йшов дощ, також швидкість водія була в межах допустимої. Тож, спершу правоохоронці не вбачали причин у відкритті кримінального провадження.

Але мати потерпілого Андрія Алєксандрова – Галина, не змирилася із цим, тож подала позов до суду. Після 4-річної судової тяганини Дмитра Бачинського таки засудили до 5-ти років позбавлення волі, позбавлення водійських прав на 3 роки та стагнення моральної шкоди матері загиблого у розмірі 80 тисяч гривень, та 7862, 4 гривень державі за судові витрати.

Проте Ольга Бачинська не може заспокоїтися, адже радикально заявляє: під час проведення слідчих дій, уже після відкриття кримінального провадження, правоохоронці підмінили обставини справи, аби виглядало так, ніби Дмитро Бачинський навмисне наїхав на пішохода Александрова, не справившись із керуванням.

ЧИТАЙТЕ ДЕТАЛЬНІШЕ: ВОЛИНЯНКА ВПЕВНЕНА, ЩО ЇЇ СИНА ЗАСУДИЛИ, СФАЛЬШУВАВШИ ДОКАЗИ

Зокрема, йдеться про те, що загалом провели дві судово-медичні експертизи на підставі постанов слідчої відділу розслідування ДТП СУ УМВС України у Волинській області Радахевич О.Ю. Одна експертиза здійснена 12 квітня 2011 року, а інша – 22 липня 2011 року.

Обидві експертизи проведені експертом Іваничівської міжрайсудмедекпертизи Війтовичем Б.І. Останню, наголошує, Ольга Бачинська провели уже без трупа потерпілого, адже минуло на той час майже чотири місяці, як його поховали.

Так, в першій експертизі експерт Війтович вказує, що потерпілий рухався правою половиною щодо руху автомобіля, а вже у наступній експертизі через чотири місяці вказує, що потерпілий рухався лівою половиною щодо руху автомобіля. Тобто, якщо раніше обставини справи вказували на те, що пішохід перебігав дорогу і зіткнувся з автомобілем на проїжджій частині правим боком, то вже наступна експертиза вказує на те, що він стояв на узбіччі, і водій здійснив на нього наїзд.



Мати зазначає, що у справі є свідок Іван Федюк, який раніше свідчив на користь засудженого Дмитра. Однак свідок помер, коли судова тяганина ще тривала.

Окрім цього, мати засудженого Бачинського каже, що суддя Орися Ференц-Піжук, яка власне і винесла вирок, перенесла розміщення осипу фарби від зіткнення авто та пішохода. Якщо у протоколі огляду написано, що він знаходився на проїжджій частині, то вже у рішенні суду суддя перенесла фарбу на узбіччя дороги.



Окрім цього, експерт-автотехнік НДЕКЦ при УМВС України у Волинській області Стаднюк С.Х., зі слів Бачинської, теж вставив своїх “п’ять копійок”. Зокрема, дав неправдиві показання про обставини пошкодження автомобіля.

Щодо трьох осіб: слідчої Радахевич, експерта Стаднюка та судді Ференц-Піжук через скарги Ольги Бачинської до Генеральної прокуратури України все ж таки порушили кримінальні провадження. Проте 26 грудня 2014 року Ольга Бачинська отримала постанову про закриття усіх трьох кримінальних проваджень. Саме цей факт обурив матір засудженого. Тож, вона разом із протестувальниками вимагала справедливості.



Після півгодинних скандувань працівники прокуратури таки запросили головних героїв протесту усередину. На переговори прийшов керівник Волинської обласної прокуратури Вадим Максимов. Чиновник пообіцяв у справі розібратися та дати відповідь уже в той самий день.

Як згодом повідомила “Громадському.Волинь” Ольга Бачинська прокурор Максимов заявив їй по телефону, що постанову про закриття кримінальних проваджень щодо трьох названих вище осіб він скасував. Сама ж мати засудженого каже, що не повірить у це повністю, поки не побачить у руках документи.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
102 Показати IP 10 Січня 2015 19:15
"Бєспрєдєл" на всіх рівнях. Тьотка хоче "відмити" свого синка, а як же загиблий? У нього теж, мабуть, мати є....
хех Показати IP 10 Січня 2015 19:32
Всіх мусорів і суддів поголовно в Ато
777 до хех Показати IP 10 Січня 2015 20:01
мусора і так їздять а от суддю з автоматом, броніком і каскою було б цікаво побачити
Дмитро Показати IP 10 Січня 2015 20:07
ачпуеть той ноги зделав а мамік решае питання щоб його отмазать ...
міліціонер до хех Показати IP 10 Січня 2015 21:29
чомусь я тебе диванного воїна за 3 місяці в Ато не зустрічг Ти інвалід?
123 до міліціонер до хех Показати IP 10 Січня 2015 22:59
коментар було видалено
хех Показати IP 11 Січня 2015 15:00
Мусарам не дозволяли рот відкривати
Українець Показати IP 20 Січня 2015 00:42
Ії синок лишив життя людину, а вона бідкається , що його засудили. Совісті у таких людей точно немає . Відправили синочка у Німеччину небось, бо гроші мають ( бізнесмени великі) і жлоби по життю , за копійку вдавляться.... Ось і за все потрібно платити...Певно , що самі справи фальсифікують у свою користь і дають взятки. Влаштували проплачене шоу під прокуратурою з друзями дітей... А людини немає. ... І плювати їм на це- головне відмазати синочка...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus