USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Священики жартували з волинянами: Пасхальна ніч у Луцьку. ФОТО

5 Травня 2013 11:25
Великодня всенічна та святкове освячення пасок відбулись у Луцькому кафедральному Свято-Троїцькому соборі. Священики жартували та закликали волинян бути позитивними.

Віряни йшли протягом всієї ночі, Театральна площа та територія храму не порожніла майже до ранку.

Освячення кошиків, у яких були паски, яйця, солодощі, м’ясне, мед, водичка, розпочалося орієнтовно о третій годині, власне, 5-ого травня. Працювали, скажімо так, декілька груп священників. Люди не припиняли йти практично до 5-ої ранку.

Священики раділи тому, що до храму прийшли діти, казали, мовляв, якщо вночі прийшли, приходитимуть і надалі.

Окрім того, робили зауваження вірянам, які били поклони у цю святкову ніч. «Поклони сьогодні не б’ють, встаньте, то - гріх», - казали священнослужителі.

Волинянам, які ж довго не могли розпалити свічки, священики казали: все, не горить свічка – благодаті не буде. Реакцією були засмучені здивовані обличчя, тоді священики усміхались: «та жартую-жартую, а ви повірили!».

Владика Михаїл, своєю чергою, теж привітав волинян, щедро полив їх святою водою та наголосив на тому, що у цей світлий день варто усміхатись та бути щирими.

Нагадаємо, освячувати паски в соборі почали ще вчора, 4-ого травня вдень.

Традиційна святкова літургія почалася о 01:00.

Зауважимо, опісля всенічної усі вийшли з церкви і тричі хресним ходом обійшли храм. Коли заспівали перший раз «Христос Воскрес!», волиняни, кажуть, загадували сокровенне бажання. Переконують: обов’язково здійсниться, бо в цю мить небеса відкриваються і Бог чує усі прохання.

















































Були в храмі і представники влади - екс-мер, депутат Богдан Шиба та колишній голова облдержадміністрації Володимир Бондар.


Порядок у центрі пильнували представники міліції. Як переконують правоохоронці, в центрі міста у Великодню ніч жодних інцидентів не сталось. «Все спокійно», - стверджують хлопці в формі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Владика Михаїл Показати IP 5 Травня 2013 21:21
Теж мені квн-щик, жарти жартами, а конвеєр пасок і яєчок водичкою треба облити
Патріот Показати IP 6 Травня 2013 21:02
ось ці квн-щики священики УПЦ КП - просто мужики в ризах
леся Показати IP 6 Травня 2013 22:00
Ви впевнені, що все залежить від патріархату? Я теж не всіх священиків вважаю святими отцями, але приналежність до конфесії ролі тут не грає. Вони ж не з іншої планети, тому з вашим висновком погоджуюся частково.
Патріот до леся Показати IP 7 Травня 2013 19:42
Впевнений, бо знаю що у ти самозванців немає апостольської приємності, на відміну від католиків чи московського патріархату!
репліка в сторону Показати IP 7 Травня 2013 09:23
особисто отримала величезне задоволення і піднесення в душі, відвідавши собор опівночі! а хто не був і не знає,то хай не говорить. до чого тут квн-щик,просто не вдалий, як часто буває, загаловок статті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus