USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Свинка» та велосипед провокують чоловіче безпліддя

7 Грудня 2011 14:44
Серед причин безпліддя у чоловіків – погано вилікувана «свинка» і тривалі поїздки на велосипеді.

Про це 7 грудня під час презентації проекту «Профілактика чоловічого здоров’я як шлях до здорової нації» розповів лікар-уролог Луцької міської поліклініки № 1 Володимир Мурашкевич.

Із його слів, якщо після року подружнього життя, жінці не вдається завагітніти, сім’я має звернутися до лікарів, аби ті змогли встановити точну причину хвороби і призначити лікування. Однак, як стверджує уролог, до медиків приходять переважно жінки.

Зокрема лікар зазначив, що чоловіки винні у 40% випадків подружнього безпліддя. Фахівець вважає, що вирішити цю проблему можуть регулярні огляди у спеціалістів.

Однак чоловіки не хочуть іти на такі процедури, бо бояться діагнозу «безпліддя». Мовляв, їм психологічно важко сприйняти таку новину.

Водночас основні причини, які позбавляють чоловіків можливості мати дітей, лікар виокремив наступні: сидячий спосіб життя, тривалі тренування на велосипеді, погано вилікувана «свинка», варикозне розширення вен яєчка, пахова грижа, робота з побутовою хімією, переїдання, часте вживання ліків, екологічна ситуація в місці проживання.

«Якщо дитина хворіє на «свинку», то пошкоджуються не тільки слинні залози, а й – статеві. І при поганому лікуванні або запущеності хвороби, ймовірно, в майбутньому хлопець буде безплідним», - навів приклад розповів медик.

Водночас, зі слів Мурашкевича, тривають дискусії щодо шкідливості мобільних телефонів. Мовляв, остаточно не з’ясовано, який вплив випромінювання електромагнітних хвиль приладів на «чоловічу силу» не. Утім носити їх на поясі або в кишені не варто.

Як розповів голова громадської організації «Фонд місцевого розвитку» Петро Верзун, з міського бюджету на реалізацію проекту заплановано виділити понад 13 тисяч гривень. Ці кошти витратять на випуск інформаційних матеріалів, які поширюватимуть серед цільової аудиторії – старшокласників Луцька.

Довідково:

Проект «Профілактика чоловічого здоров’я як шлях до здорової нації» втілюватиме у життя громадське об'єднання «Допоможемо собі» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
стас Показати IP 7 Грудня 2011 18:26
нехай Петро -кредитний олігарх поможе собі сам.
tatarynb Показати IP 7 Грудня 2011 20:18
якщо після року подружнього життя, жінці не вдається завагітніти, сім’я має звернутися до лікарів- тільки яких?? рік подружнього життя - не строк спитайте краще, чого вони не хочуть розмножуватися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus