USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сила духу й тіла: у Луцьку відкрили чемпіонат з хортингу

14 Жовтня 2017 22:08
Спортсмени та їхні вболівальники зібралися на урочистому відкритті Чемпіонату України з хортингу. Локацією проведення заходу став спортивний комплекс СНУ імені Лесі Українки, де зібралися команди із 13 областей України.

Чемпіонат проходить серед юнаків та дівчат вікової категорії 8- 9 р., 10-11 р., 12-13 р., чоловіків і жінок (18+), у розділах: «двобій», «форма», «показовий виступ».

Читати більше: ХОРТИНГ НА ВОЛИНІ: МАЙБУТНЄ ЗА СИЛЬНИМИ ТА СВІДОМИМИ

Першим із вітальним словом до учасників звернувся засновник хортингу, майстер спорту міжнародного класу та заслужений тренер України Едуард Єрьоменко: «Шановні спортсмени, тренери, друзі відбувається перше змагання з хортингу на Волині. Наголошую, це вперше, нам вдалося зібрати тут юних представників цього виду спорту. Я пишаюся цим, а також тим, що нам випала честь зробити хортинг національним видом спорту. Я дякую усім, хто підтримав цю ідею»
Започаткував цей вид спорту у нашому краї Сергій Пʼятіков, який і створив Волинську обласну федерацію хортингу (ВОФХ), а також узяв на себе відповідальність за проведення Чемпіонату.

Долучився до вітань директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради Олексій Веремійчик: «Щиро радий вітати усіх присутніх. Хочу побажати перемог і не лише у сьогоднішніх змаганнях, але й у житті. Хоч хортинг дуже молодий вид спорту (офіційно визнаний у 2009 р. - ВН), але він дуже швидко розвивається і несе в собі традиції наших предків. Дуже приємно приймати ці змагання на Волині саме сьогодні у День Українського козацтва, День Захисника України та у свято Покрови Пресвятої Богородиці, тож ще раз побажаю вам перемог!»

Не обійшлося і без вручення подяк усім, хто долучився до розвитку хортингу у Луцьку та його подальшу підтримку, зокрема подяку вручили директорці КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Наталії Назарук. Подяку за інформаційну підтримку вручили Інформаційному агентству Волинські Новини в особі Вадима Панафідіна.

Член наглядової ради Української федерації хортингу, голова обласної спілки афганців, депутат обласної ради Григорій Павлович теж долучився до організації змагань. Він подякував гостям, що приїхали на Волинь й побажав гідних поєдинків.

Коли ж були сказані усі вітальні слова учасників заходу своїм виступом привітали юні гімнастки. А опісля урочистого відкриття спортсмени продовжили змагання та боротьбу за першість.
Довідково: Хортинг – український національний вид бойових мистецтв, який поєднує в собі як ударно-кидкову техніку, техніку роботи в партері, переміщення, роботу руками, ногами в стійках і повний спектр кидкової бази, який може траплятися в усіх видах бойових мистецтв, спрямованих на кидкову техніку, починаючи від вільної боротьби, закінчуючи джиу-джитсу, дзюдо, бойовим самбо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus