USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Сила та тендітність: волинянка працює на 40-метровому крані

8 Березня 2019 14:12
Українські жінки – феноменальні в поєднанні своєї сили та тендітності. Вони можуть все: тримати в безпеці й порядку тисячі гектарів лісу і з легкістю підніматися на сорокаметрову висоту, кермувати двадцятиметровим тролейбусом. Зокрема, волинянка Ніна Бабчанік піднімається на баштовий кран ледь не кожен день, хоча це може зробити далеко не кожен чоловік.

Про це йдеться у сюжеті Фактів на телеканалі ICTV.

Двадцятий рік Галина Заєць працюють лісничим, хоч жінки у цій професії рідкість, бо робота непроста. Її зона відповідальності майже чотири тисячі гектарів. Ліс у пагорбах, а обходити його треба. Хоча Галина має кабінет, але у ньому не буває.

«Спочатку не хотіла, казали, що це на два місяці – півроку, згодом все це тривало рік», – пригадала Галина Заєць.

Не кожен чоловік кинеться і на сорокаметровий будівельний кран, а Ніна Бабчанік піднімається за кілька хвилин і не скаржиться. Вона – машиніст баштового крана.
«Коли я прийшла сюди на роботу, піднялася на висоту, то я була у великому захваті, мені дуже це сподобалося», – розповідає волинянка Ніна Бабчанік та додає, що інколи переживає, адже бувають вітри, а коли працюєш з людьми, то потрібно дивитися, аби нікого не зачепити.

Робота фізично і психологічно не проста, адже один неправильний рух із масивним краном, і життя інших буде під загрозою.

«Буває таке, що сниться ніби падаю з крану і немає за що зачепитися», – сміючись каже Ніна.

Двадцятиметровий тролейбус слухається тендітної Олександри Хімікус. У сніг, дощ і мороз потрібно керувати гігантською машиною на запаркованих дорогах, але за кермо довелося пробиватися.

«У нашому районному центрі зайнятості сказали, що для дівчат водити тролейбус важко, давайте ми відправимо вас на курси перукарів, але лише не за кермо. Довелося проходити навчання за свої гроші», – зізнається Оксана Хімікус.

Щодня з шостої ранку вона на маршруті, має 18 років стажу і за цей час тричі побувала в декреті, щоразу повертаючись: «Пропозиції були йти в офіс і особистим водієм пропонували йти, оскільки є категорія».

Українські жінки готові працювати навіть на фізично важкій роботі, скарг від них не почути, кажуть, що сидіти, склавши руки, не звикли і намагаються знайти красу навіть у рутинній роботі
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus