USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Синоптики попередили волинян про можливі ризики та розповіли про погодні вибрики протягом тижня

8 Грудня 2021 17:19
Попри те, що уже найближчої ночі волинські синоптики прогнозують зниження температури до 10 градусів морозу, перед вихідними синоптична ситуація на Волині зміниться.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла чергова синоптикиня Волинського обласного центру з гідрометеорології Світлана Дриганюк.

«Так як наразі до нашого краю надходить холодне повітря з північного сходу, то на території області спостерігається мороз. У ніч з 8 на 9 грудня очікуємо пониження температури повітря до −10 градусів морозу. А ось вдень прогнозуємо від нуля до 4 градусів із позначкою «мінус», – інформує метеорологиня.

З її слів, п’ятниці, 10 грудня, синоптична ситуація на території області зміниться.

«Холодні повітряні маси зміняться на більш теплі. З південного сходу й півдня буде надходити тепліше повітря і тому температура повітря дещо підвищиться», – каже фахівчиня.

Так, у ніч на 10 грудня на Волині очікують температуру повітря в інтервалі від −3 до −5 градусів за Цельсієм. Вдень – близько нуля. Переважатимуть опади у вигляді мокрого снігу і дощу.

Натомість протягом вихідних 11-12 грудня ще трішки потепліє. Вночі стовпчик ртутного термометра сягне нуля градусів, вдень підніметься до 4 градусів тепла.

Окрім цього, у суботу, 11 грудня, прогнозують мокрий сніг з дощем, а в неділю переважатимуть опади у вигляді помірного за інтенсивністю дощу.

З понеділка, 13 грудня, істотних змін в погодних умовах не очікують. Вночі термометр покаже близько нуля градусів за Цельсієм, вдень температура повітря коливатиметься в інтервалі від 0 до +2 градусів. Переважатиме мокрий сніг.

«Потрібно не забувати, що дороги та тротуар залишатимуться слизькими. І місцями спостерігатимемо мокрий сніг та дощ, а отже й ожеледь та налипання мокрого снігу. Тому задля запобігання травм закликаємо волинян бути обачними», – підкреслила Світлана Дриганюк.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus