USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Сирени, тероборона та укриття: голови Володимир-Волинської та Нововолинської громад звернулися до жителів

26 Лютого 2022 01:14
Голова Володимир-Волинської територіальної громади Ігор Пальонка та міський голова Нововолинська Борис Карпус звернулися до жителів громад, підсумувавши другий день оборони України від російських загарбників. Очільники громад акцентували увагу на системі оповіщення, територіальній обороні, укритті та вимкненні вуличного освітлення вночі.

Ігор Пальонка

«Декілька хвилин тому завершилося засідання штабу з силовиками та комунальними службами, встановлено ряд заходів. Станом на зараз ситуація стабільна, організовується патрулювання міста у нічний час спільно з поліцією та активістами. Хто може допомогти у патрулюванні, звертайтеся у відділ поліції, який координує цю роботу. Ми маємо всі об’єднатися. Щоб захистити місто та його інфраструктуру.

Є дуже багато інформації щодо підозрілих предметів. Якщо ви побачили підозрілих людей, якісь знаки у вигляді хрестів або інших символів, обов’язково повідомляйте у поліцію за номером 102. Наші поліцейські на зв’язку та забезпечують охорону громадського порядку на території громади.
Зараз відбувається мобілізація військовозобов’язаних. Дуже багато запитань про територіальну оборону. Хто може бути корисний територіальній обороні, хто має в собі сили та має переконання, обов’язково звертайтеся в центр комплектування, у районний військкомат. Сьогодні він має чітку координацію з підрозділом територіальної оборони, який розташований у Нововолинську. Надіємось, що найближчим часом він буде укомплектований, аби захистити свою територію.

Дуже багато було запитань про системи оповіщення. Військовою обласною адміністрацію було проведено перевірку існуючої системи оповіщення у вигляді сирен. Це були навчання, перевірка стану. Було багато побоювань, але це лише випробування системи. Також хочу нагадати, що з 22:00 до 7:00 – комендантська година, пересування містом обмежене, воно здійснюється лише по контрольних талонах, які видаються людям, які забезпечують порядок та життєдіяльність територій, районною адміністрацією та нашою громадою людям.

Не переживаємо, маємо бути психологічно стійкими. Тримаємося, аби підтримати на рівні місцевого самоврядування наші Збройні сили!»

Борис Карпус

«Сьогодні кілька разів протягом дня лунали сирени. За нашою інформацією, вони і далі інформуватимуть мешканців про загрозу повітря. Коли лунає сирена – перший довгий сигнал – це інформація, що над містом є загроза удару з повітря, відповідно, всім потрібно спуститися в укриття. Ця атака гіпотетично може тривати до півтори години. Після цього укриття можна покидати. Обов’язково приготуйте аптечку, воду та харчі. Наприкінці завершення загрози може лунати короткий сигнал, який сповіщатиме, що загроза відсутня.
Ми прийняли рішення не вимикати освітлення сьогодні ввечері, тому що воно допомагає нашим ініціативним групам охороняти громадський порядок, ніякої загрози життю населення увімкнене вуличне освітлення не несе. Як ви знаєте, на території області діє комендантська година з 22:00 до 7;00. На території громади після 22 години можна перебувати тільки з перепусткою, з документом, що посвідчує особу, військовим квитком або документом про бронювання.

Завтра ми будемо проводити плановий огляд протирадіаційних укриттів, і я закликаю усіх долучитися. Можливо, вам потрібно прибрати ваші підвальні приміщення, прості укриття. Зберіться з сусідами, проведіть толоку, аби у разі сирени ви змогли сховатися.

Наразі точаться бої, наша армія героїчно стоїть. Я впевнений, що все буде добре і Україна переможе. Слава Україні!»



Читати ще: Усе згуртовано й організовано. Мер Ковеля прозвітував про ситуацію в місті
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus