USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Систему GPS-моніторингу автобусів впроваджують на Волині

17 Травня 2016 14:30
Систему моніторингу оптимізації маршрутної сітки та координації розкладів руху пасажирського транспорту запускають на Волині для цього найближчим часом організують тендер, на якому виберуть провайдера, який буде надавати послугу.

Про це йшлось під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства сьогодні, 17 травня.

Як розповів директор департаменту інфраструктури та туризму обласної державної адміністрації Іван Мирка, з початку 2015 року департамент проводить оптимізацію маршрутної мережі області. Для цього створили робочі групи по організації моніторингу пасажирських перевезень на приміських маршрутах, спільно з сільськими радами вивчають попит і проводять обстеження пасажиропотоків існуючій транспортній мережі чи ділянках автобусних маршрутів загального користування.

Для задоволення потреб мешканців області в комфортних, безпечних та якісних пасажирських перевезеннях, відображенні інформації про рух транспорту через інтернет або мобільні додатки, департамент розробляє умови та порядок проведення конкурсу на визначення системи моніторингу оптимізації маршрутної сітки та координації розкладів руху пасажирського транспорту, забезпечення дієвого контролю, управління організації та обліку роботи пасажирського транспорту загального користування, які не виходять за межі Волинської області.

«Взяти участь у конкурсі можуть всі охочі підприємства та які відповідають умовам конкурсу», - наголошує Мирка.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, спеціальну телефонну програму для контролю руху маршруток розробили у Луцьку ще у 2013 році. За допомогою цієї програми можна контролювати рух маршруток через мобільний додаток або сайт. Таким чином, програма показує на карті Луцька усі маршрутні таксі, які обладнані GPS навігаторами. Дані оновлюються кожних 10 секунд.

Android-версія з’явилась ще 3 роки тому, в той час як програму для планшетів та телефонів Apple реалізували лише 2016 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
007 Показати IP 17 Травня 2016 19:00
Ага... дивишся після 22:00 на мапу, маршрутка має бути а її нема, особливо з району "Красне" потім через годину може проїде а може й ні, може хто знає де розклад маршрутів #19 і #24 можна котролюввти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus