USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ситуація розвивається динамічно, б’ємо авіацією, – у ЗСУ розповіли про бої на півдні

30 Серпня 2022 10:27
Українські захисники почали наступ на тимчасово окупованій Херсонщині. Станом на сьогоднішній ранок ситуація на півдні залишається стабільно складною.

Про це 24 каналу розповіла речниця оперативного командування «Південь» Наталя Гуменюк. З її слів, ситуація у Херсонській області розвивається досить динамічно.

Збройні сили України здійснюють позиційні бої для того, щоб забезпечити утримання тих територій, які перебувають під контролем нашої країни. Також бійці продовжують роботу над тим, щоб ворог не міг підтягнути резерви та поновити сили, зокрема тримають під вогневим контролем транспортні артерії та логістичні центри.

«Наша авіація завдає ударів по пунктах управління ворога для того, щоб знекровити та обезголовити ворожі війська», – пояснила речниця ОК «Південь».

З її слів, робота українських захисників має абсолютний результат. Так, за минулу добу знищили понад 80 окупантів, а також близько 120 одиниць ворожої техніки, зокрема важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню.
«Це узагальнені результати за всіма напрямками нашої роботи – артилерії та авіаційних ударів по всій лінії зіткнення й по логістичних центрах, скупченнях техніки», – зауважила Гуменюк.
Як ми писали, 29 серпня українські захисники почали успішні наступальні дії у Херсонській області. В оперативному угрупованні військ «Каховка» повідомили, що бійці з псевдореспублік відійшли зі своїх позицій, а російські десантники – втекли з поля бою.

Неподалік Антонівського мосту на Херсонщині знову лунали вибухи. Місцеві мешканці повідомляють, що це «прильоти». На відео, яке зняли очевидці, видно ще й сильні спалахи. Одразу після вибухів утворилося багато диму.
Депутат Херсонської облради Сергій Хлань закликав мешканців Херсонщини з розумінням поставитися до ситуації та, за можливості, виїхати з регіону. Якщо ж можливості виїхати немає – знайти собі безпечне місце, запас їжі та води й коли відбуваються наступальні дії перебувати саме там.

На правому березі Херсонщини досі розташована досить значна кількість ворожих військ, проте вони не зможуть піти у наступ на цьому напрямку, розповів військовий експерт Роман Світан. За його словами, зараз там перебуває близько 20 – 25 тисяч російських окупантів. Вони не зможуть провести масштабні наступальні дії, однак здатні закопатися та намагатися утримувати певні території.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus