USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Ситуація із працевлаштуванням українців покращується?

14 Травня 2009 12:10
На тлі економічного пожвавлення в економіці країни ситуація із зайнятістю залишається напруженою. Таку думку 13 травня висловив директор Державного центру зайнятості Володимир Галицький під час селекторної наради з питань роботи державної служби зайнятості за чотири місяці 2009 року, – інформують «Волинські Новини».
 
Як зазначив директор ДЦЗ Володимир Галицький, на тлі економічного пожвавлення в економіці країни ситуація із зайнятістю залишається напруженою. Хоча ознаки стабілізації уже помітні. Адже станом на 1 травня на обліку в центрах зайнятості перебувало 827,4 тисячі незайнятих громадян, що на 70 тисяч осіб менше, ніж місяць тому. У квітні працевлаштовано 93,5 тисячі незайнятих громадян, а це на 28 тисяч більше, ніж у березні. Кількість вакансій на початку травня становила 85,1 тисячі, в тому числі: для робітників – 40,9 тисяч, для службовців – 30,6 тисяч та 13,6 тисяч – для осіб, які не потребують спеціальної підготовки.
 
Керівник служби зайнятості України наголосив усім учасникам наради на необхідності індивідуального підходу до працевлаштування безробітних, активної організації тимчасової зайнятості для тих, хто шукає роботу, а також професійного навчання за професіями, які потрібні роботодавцям. Державна служба зайнятості і надалі буде допомагати шукачам роботи, які дійсно бажають працювати, а не звернулися у центр зайнятості лише «постояти» на обліку. Недобросовісні безробітні, що відмовляються від пропозицій роботи чи навчання, не будуть отримувати допомогу по безробіттю, або їх зніматимуть з обліку як таких, що не сприяють своєму працевлаштуванню. Працівники ж служби зайнятості будуть налагоджувати ефективну співпрацю із роботодавцями, аби пропозицій роботи було якомога більше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонімewe Показати IP 14 Травня 2009 15:41
Більше інформації на www.dcz.gov.ua/vol/control

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus