USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Влада констатує, що на Волині ситуація із розрахунками за газ гірша, ніж торік

18 Лютого 2009 13:55
Заступник голови Волинської ОДА Василь Дмитрук зізнався, що ситуація із розрахунками за спожитий газ в області є складнішою і гіршою, ніж у 2008 році. Про це йшлося сьогодні, 18 лютого, під час селекторної наради за участю керманичів райдержадміністрацій та міських голів, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами Василя Дмитрука, ситуація із розрахунками за газ в області є досить строкатою, адже деякі райони розрахувалися ліпше, ніж загалом по Україні, а декотрі – гірше. Він підкреслив, що є райони, де за газ розрахувалися на рівні 100%, а є такі, де цей показник становить 19%.
«Це свідчить, що ви не контролюєте ситуацію», – звернувся Василь Дмитрук до керманичів міст і районів.
Із початку року рівень сплати за природний газ на підприємствах теплокомуненерго становить на Волині понад 36%. Зокрема у Володимирі – 59%, «Ковельтепло» – 49%, Ківерцях – 78%.
Однак досить значні споживачі газу в галузі теплоенергетики мають низький рівень розрахунків за використаний природний газ. Зокрема, зазначив Василь Дмитрук, у ДКП «Луцьктепло» цей показник становить 31%, у ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» – 9%.
Як наслідок, Волинь заборгувала за блакитне паливо 56,8 мільйона гривень, із них понад 16 мільйонів – прострочена заборгованість.
Водночас заступник Луцького міського голови Петро Гоцалюк запевнив, що в мерії знають ситуацію. Він нагадав, що газопостачальна організація домагається, аби муніципалітет погодився заднім числом підписати угоду про постачання газу із завищеною його вартістю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Людмила Жукова Показати IP 20 Лютого 2009 18:12
Дуже приємно дізнатися, що заступник Луцького міського голови Петро Гоцалюк знає про ситуацію з розрахунками ДКП "Луцьктепло" за газ.Як повідомляв наш чарівний мер, Богдан Шиба, (словами Б.Шиби) "Луцьк все гавнішає і гавнішає", ось така вона ситуація. Та було б добре, як-би Петро Гоцалюк ще й знав, як покращити ситуацію з розрахунками за газ, теплоенергію, воду , як припинити тотальне розкрадання і знищення комунального майна і т.і. Тай взагаалі, мабудь,уже настав час хлопцям , які займають керівні посади в Луцькій міській раді ( вчителям малювання, історії, особам з неповною середньою освітою і без неї), вибачитись перед лучанами, написати заяви на звільнення і піти працювати за фахом. З повагою до Волинян, Людмила Жукова,голова Волинської регіональної організації "Партії захисту прав людини".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus