USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Такого не було з часів Януковича, - головний редактор журналу «Новое время» про погрози

13 Квітня 2018 13:14
До редакції журналу "Новое Время" посипалися погрози. Про це написав головний редактор видання Віталій Сич у себе в Facebook, передає "Страна".

З його слів, редакції почали погрожувати після публікації статті в журналі під заголовком "Служили два товариші" про корупцію в держзамовленнях військово-промислового комплексу за участю нардепа від "Народного фронту" Сергія Пашинського і заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

"У статті йшлося про те, що, на думку багатьох джерел, вони (Гладковський і Пашинський - ред.) є головними бенефеціарами схем як держзамовлення військово-промислового комплексу (ВПК), так і продажу за кордон продукції ВПК, а також закупівлі за кордоном військової техніки", - пише Сич, додавши, що після виходу матеріалу редакція отримала вимоги спростування і погрози судовими позовами від декількох юросіб, які є фігурантами статті.

"Сам Сергій Пашинський також опублікував на сайті Цензор.нет великий матеріал з вимогою спростування нашої статті і погрозою судового розгляду", - говорить головний редактор журналу.

За його словами, викладені в його матеріалі (Пашинського, - ред.) аргументи апелюють до другорядних аспектів матеріалу і взагалі не стосуються основних питань в статті, а саме:

Як виходить, що старі БМП часів Варшавського договору, куплені в Чехії приблизно за 25 тис. євро за одиницю, після розбирання в Польщі на запчастини і збірці з модернізацією в Житомирі, обходяться Україні в суму понад 150 тис. дол. за шт?;

Навіщо взагалі Україна закуповує старі БМП в Чехії за складними схемами через Польщу?;

Чому Україна продає детонатори через кіпрські офшори, в результаті чого кінцевий покупець в Сербії купує їх за ціною в 7 разів вище, а Україна отримує в 7 разів менше суми, яку за неї платить кінцевий покупець?;

Чому Україна при цьому проводить платежі через латвійський банк, який американський Мінфін вже звинуватив у відмиванні грошей?;

Чому син Пашинського працює на керівній посаді в держкомпанії, яка продає зброю за кордон? Хіба це, м'яко кажучи, не конфлікт інтересів і порушення всіх стандартів етики?

При цьому головний редактор зазначив, що 12 квітня в офіс редакції прийшли адвокати Пашинського з пропозицією про врегулювання ситуації.

"Вони в досить ввічливій формі і з посмішкою (поки не буду називати їхні імена) сказали, що люди хочуть "рвати" "Новое время", але є й інший варіант, - пише Сич. - Я уточнив, що значить "рвати", і чи не є це погрозою? Вони відповіли, що, мовляв, розумійте як хочете, люди там емоційні. Потім уточнили, що мають на увазі людей в Мінобороні і оточення Пашинського в парламенті.

Мирним варіантом врегулювання виявилася публікація в журналі повного тексту вищезазначеної статті Пашинського. Також мені передали чорно-білу фотографію Пашинського, яку на моє прохання мені передадуть в кольоровому вигляді і яку я повинен поставити на всю обкладинку як частина вибачення.

"Мені також дали особистий телефон Пашинського з пропозицією зателефонувати йому і налагодити людський контакт.

З цього приводу я думаю ось що:

- Це найекзотичніший спосіб мирного врегулювання, який мені пропонували за 21 рік моєї журналістської роботи

- Мені ніхто не погрожував з часів Януковича. Та й навіть тоді так тупо ніхто не погрожував

- Хлопці переплутали рік і країну. Це Україна, 2018. А чи не Конго або Ірак 90-х років

- Я не хочу нікому дзвонити і не хочу, щоб мені дзвонили

Я в принципі не планував жодної конфронтації, просто не люблю, коли без запрошення приходять в офіс, переривають редколегію і з погано прихованими погрозами дарують мені фотографії для публікації на обкладинці.

У своїх претензіях фігуранти всі як під копірку заявили, що наш матеріал - це інформаційна диверсія проти України", - пише Сич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 13 Квітня 2018 16:18
Такого не було за часів Януковича...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus