USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Таліби заборонили трансляцію фільмів і серіалів за участі акторок

22 Листопада 2021 08:58
Адміністрація угруповання «Талібан» наказала афганським телеканалам припинити показ художніх стрічок з жінками-акторками і зобов’язали тележурналісток носити хіджаб.

Новий набір «релігійних принципів» із восьми пунктів, який оприлюднило 21 листопада Міністерством сприяння доброчесності та запобігання пороку, є найновішим обмеженням, запровадженим під керівництвом талібів.

Міністерство також заборонило каналам транслювати фільми, комедійні та розважальні програми, які «ображають» або «принижують» окремих осіб або суперечать принципам тлумачення цим угрупованням ісламського законодавства та афганської культури.

Будь-які фільми або програми, що показують пророка Мухаммада або інших шанованих осіб, також заборонені цією директивою, так само як і програми, що демонструють чоловіків, не одягнених належним чином за стандартами угруповання.

«Це не обмеження свободи вираження поглядів, а кілька простих принципів», – заявив Радіо Свобода речник міністерства Акеф Могаджер.

Після повалення міжнародно визнаного уряду в Кабулі в середині серпня таліби заявили, що будуть проявляти більше поміркованості, ніж під час свого попереднього правління з 1996 по 2001 рік, коли дівчатам не дозволяли відвідувати школу, а жінкам забороняли працювати, навчатися і займатися спортом.

Однак Організація Об’єднаних Націй і правозахисні групи заявили, що «Талібан» порушив свої обіцянки дозволити жінкам працювати, а дівчатам мати доступ до всіх рівнів освіти, і звинуватили нових правителів Афганістану у запровадженні «широких обмежень» проти ЗМІ і свободи слова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 22 Листопада 2021 09:54
95 квартал там дозволяють дивитись?
1+1 Показати IP 22 Листопада 2021 10:30
Талібан Америка привела до влади,це лице демократії
Анонім до 1+1 Показати IP 22 Листопада 2021 13:54
Проснись ватка, паРашка в особі лаврова назвала талібів "очень вменяемыми ребятами, с которыми можна работать". А США з ними воювали. Але не зрозумієш. У вас там на ботофермі відбір, - або тупий, або ще тупіший.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus