USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Танцювальний флешмоб, відновлення польського саду: великі й малі проекти луцької студентки

1 Травня 2018 17:23
Серія публікацій під рубрикою «Історія успіху» – це розповіді про активних та ініціативних стипендіатів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», які не лишаються осторонь громадського та культурного життя рідного краю. Вони зуміли не лише написати проект та отримати стипендії Фонду, а й успішно втілити їх у життя. Одна з них – студентка Луцького національного технічного університетуАнастасія Глух, яка стипендіаткою Фонду була двічі. Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Знайомство Анастасії з Фондом відбулося кілька років тому. Тоді студентка взяла участь у стипендіальному проекті. Проте її робота не здобула перемоги. Активна дівчина не опустила рук, виправила помилки. Два свої наступні проекти вона успішно захистила та отримала стипендію. На цьому співпраця Фонду та Анастасії Глух не завершилася.

Наразі стипендіатка – волонтер проекту Фонду «Нове життя – новий Луцьк». У його рамках в пологовому будинку Анастасія вручає мамам новонароджених лучан вишиті сорочечки, пелюшки та альбоми «Наше малятко».

Також активна студентка бере участь в інших проектах, які реалізовують за сприяння Фонду.

Анастасія навчається на п’ятому курсі ЛНТУ за спеціальністю «Транспортні технології». Попри це, вона не покидає улюбленої справи – хореографії. Танцює, скільки себе пам’ятає. З часом хобі переросло в роботу.

– Танцюю понад 14 років. Це більша частина мого життя. Без танцю не уявляю себе. Хоча ніхто навіть не думав, що я стану хорео­графом. Але мені пощастило тренуватися в хорошої викладачки, яка повірила в мене, – розповідає студентка.

По закінченню школи Анастасія хотіла навчатися на хореографа, але доля розпоря­дилася інакше. Проте дівчина не шкодує, що здобуває технічну професію. Каже: знання з логістики допомагають грамотно організувати весь робочий процес – розподілити свій день, скоригувати час, проаналізувати зроб­лене.

Анастасія продовжує вдосконалювати хореографічну майстерність, проходить різноманітні навчання. Вона працює хореографом і сценографом у Творчій студії Наталії Журавльової. Також студентка – тренер культурного проекту театрального мистецтва Lutsk Junior Theatre, який підтримує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», викладач в аматорському театральному колективі «Золотий вік», діяльність якого також підтримує Фонд. У своє задоволення робить постановки різних видів танцю, організовує і бере участь у флешмобах та майстер-класах.

З хореографією був пов’язаний один із проектів, завдяки якому Анастасія Глух отримала стипендію Фонду. В рамках цього проекту студентка організувала танцювальний флешмоб на Театральному майдані Луцька. І хоч він не дуже масштабний, усе ж знайшов свою аудиторію.

– У Луцьку добре знають, що таке флешмоб, але долучатися не хочуть. У Європі люди як почують чи побачать масовий захід, то із захватом беруть участь. Це ж і нові знайомства, емоції, враження. Для мене це – позитивне, насичене енергією заняття, – ділиться враженнями стипендіатка. – Мені дуже сподобався танцювальний флешмоб на Днях кварталу, які організовував Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». У 33-му та 40-му мік­рорайонах, на Вересневому та ЛПЗ молодь активно долучалася до спільного танцю. Дійство було справді позитивним, нам вдалося створити фурор.

Друга стипендіальна робота Анастасії складалася з двох частин. Студентка розробила екскурсійний маршрут до поселення Ольшани Луцького району.

– Це село, якого зараз навіть на карті нема. Його жителів силоміць переселили під час укрупнення колгоспу в Маяках. Зараз там залишилися тільки фігура знищеної церкви та прекрасні краєвиди – джерело, мальовнича річка Сарна. За кошти стипендії ми організовували екскурсію. Це була моя перша інвестиція в проект, – пригадує студентка.

Друга частина проекту була спрямована на відновлення польського саду, який заріс самосівом та бур’янами, в рідному селі Анастасії Княгининку Луцького району. Проект – масштабний. Його реалізація потребує багато зусиль та коштів. Тому втілити задум у життя дівчині не вдалося.

– Участь у стипендіальному проекті Фонду додала мені впевненості, віри у свої сили та подарувала колосальний досвід. Дуже приємно, коли стаєш корисною людям. Це відчуття варте тих зусиль, які вкладаєш у свій проект, – каже Анастасія Глух.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus