USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.70 9.85

В Україні здорожчає холодна вода

10 Червня 2016 14:36
Головні причини подорожчання холодної води - зростання тарифів на електроенергію та зниження обсягів споживання, - повідомляє УНІАН.

Середнє зростання тарифів на водопостачання (холодну воду) у зв'язку із зростанням тарифів на електроенергію може скласти 15%, повідомив на брифінгу заступник директора Департаменту з регулювання відносин у сфері централізованого водопостачання та водовідведення Національної комісії з регулювання сфери енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Соломка.

"Якщо коментувати ситуацію тарифів на холодну воду, слід зазначити, що зростання тарифів теж очікується. Ми плануємо, що в цілому по Україні по системі водопостачання середнє зростання складе 15%", - сказав Соломка.

Також представник НКРЕКП підкреслив, що головними причинами зростання тарифів на холодну воду стало зростання тарифів на електроенергію і зниження обсягів споживання.

"В основному, це залежить від зміни ціни на електроенергію, також дуже сильний вплив чинить зміна обсягів споживання, які значно впали протягом останнього року", - зазначив представник НКРЕКП.

З його слів, ставки тарифів затверджуються НКРЕКП за пропозиціями, які надходять від ліцензіатів комісії – регіональних водоканалів.

"Перегляд тарифу йде планомірно. Ми уважно вивчаємо ту структуру тарифу, яку нам надають наші ліцензіати (водоканали - УНІАН), і не допускаємо нічого зайвого", - доповнив Соломка.

Нагадаємо, 26 лютого НКРЕКП прийняла постанову, якою передбачила поетапне підвищення тарифів на електроенергію для населення.

З 1 березня 2015 року вартість електроенергії значно зросла, при цьому норму пільгового споживання було скорочено до 100 кВт-год для всіх громадян, включаючи жителів багатоквартирних будинків, в яких встановлені електричні плити. На сьогодні тариф при споживанні до 100 кВт-год становить 0,57 гривні, від 100 до 600 кВт-год – 0,99 гривні і більше 600 кВт-год – 1,56 гривні.

Наступне підвищення тарифу на електроенергію відбудеться з 1 вересня 2016 року і 1 березня 2017 року.

Як повідомлялося, тарифи на тепло для населення з 1 липня зростуть майже вдвічі: середньозважений тариф становитиме 1043 гривень за 1 Гкал.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Користувач Показати IP 10 Червня 2016 14:45
Головні причини подорожчання холодної води - зростання тарифів на електроенергію та зниження обсягів споживання, - повідомляє УНІАН. НЕ ПІДНІМУТЬ ЦІНУ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ- НЕ ПІДНІМУТЬ І ЦІНУ НА ХОЛОДНУ ВОДУ. ЛОГІКА ЗАЛІЗО
Анатоль_ Показати IP 10 Червня 2016 14:59
Може це є доцільно зробити, щоб люди економили кожну краплинку чистої водички. Волиняни підтримують це рішення!
Анонім до Анатоль_ Показати IP 10 Червня 2016 20:20
Щоб ти собi життя сэкономив
Андрій Показати IP 10 Червня 2016 15:20
Геніально, люди економлять витрачаючи меньше води, а вони піднімають тариф бо ЗМЕНШИЛИСЬ ОБСЯГИ СПОЖИВАННЯ!!! С*ки, інших слів нема.
пенсіонер Показати IP 10 Червня 2016 15:25
А це влада. Одним добавляэ зарплати до міліонів щоб не крали а людей з торою по світу хоче пустити. Ганьба ганьба позор цій владі. Совісті у них давно немає гроші все забрали і совість і жалість . Гнати їх би вже з крісел люди добрі чим же ми будемо платити ? Одні з жиру бісяться а інші кусочок крихти доїдають. Передайте тим гройсманам що Бог є на світі і як в них хватає совісті платити зараз такі зарплати одним і в тому числі собі беруть а ми пенсіонери інваліди студенти матері і взагалі прості громадяни україни маємо виживати? А потім як не платимо ще квартири забирають. Самі в кабінетах сидять і мають за все оплатити за наші гроші ви ж живете !невже ніхто не має впливу на таких чиновників на такі закони. одним все а другі як собаки не в лікарню бо грошей нема ні на роботу бо не влаштують без звязків то що ж робити???
лучани до пенсіонер Показати IP 10 Червня 2016 16:10
А чого ти при комуняках мовчав, а тепер крикливий? При совку люди жили в ще декілка разів більшій ніщеті.
Лучанину до лучани Показати IP 10 Червня 2016 17:24
При СРСР такого не було, це Ви брешите! Це Вам ще молодь повірити, бо їм вже у мізки вбили, що гірше ніж при совєтах бути не може. Але мовчать, що зараз вже в разі гірше. Мовчать про скоречення населення, про збільшення смертності.Але з Вами розмовляти...В облом визнати, що вас як останніх лохів з Майданом використали і кинули?
АС Показати IP 10 Червня 2016 16:15
Добре що не на 70% і не в доларах, мені аналітик говорив як визначають рівень життя по смітниках поки вони повні пляшок продуктів і т,д тарифи будуть рости
Оля Показати IP 10 Червня 2016 17:18
За совка квартири давали і лікували безплатно. Порядок був, не крали.
старец Показати IP 10 Червня 2016 18:48
И где те паскуды кому не нравился Янык? или безвизовый режим жмет глаза?
КУМ Показати IP 10 Червня 2016 19:44
Поставте лічильник і економте,а то каналізація не встигає відводити мільони кубів необлікованої води,включаючи гарячу по "дурних"соціальних нормах,субсидії все "спишуть"-дудки.За все потрібно платити.
Словяни Показати IP 12 Червня 2016 17:36
Верніть нам @НИКА . . .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus