USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку дослідять підземну галерею під баштою Чорторийських і монастирем єзуїтів

4 Лютого 2021 07:00
У Луцьку проведуть наукові археологічні дослідження, у тому числі розкопки, у ході реставрації та відновлення пам’ятки архітектури національного значення – оборонної башти з муром.

Відкриті торги для пошуку виконавця послуг оголосив виконавчий комітет Луцької міської ради. Тендерні пропозиції прийматимуться до 9 лютого, а аукціон розпочнеться 10 лютого.

Очікувана вартість робіт становить 437 642 гривні.

Розкопки проводитимуть у рамках проєкту «Ремонтно-реставраційні роботи пам’яток архітектури національного значення: монастиря єзуїтів (охоронний №77/3) та оборонної башти з муром (охоронний №1010)» на ділянці, що на вулиці Кафедральній, 6 у Луцьку.

Ідеться про дослідження підземної галереї південно-західного крила монастиря єзуїтів площею 55 кв. м при заглибленні до 4 м, яке включатиме:

- археологічні дослідження засипаної ґрунтом підземної галереї між виявленими під час реставрації невідомими підземеллями башти Чорторийських та частини південно-західного крила монастиря єзуїтів з підвалами;

- археологічне розкриття та, у разі виявлення, розчищення і дослідження археологічних, археологічно-архітектурних об’єктів і супутніх їм давніх культурних нашарувань;

- фотофіксацію археологічних розкриттів;

- графічне оформлення археологічних розкриттів;

- камеральне опрацювання отриманих матеріалів;

- обстеження фундаментів, несучих стін та (за наявності) склепінь підземної галереї у місцях археологічних розкриттів;

- складання звіту за результатами наданих послуг тощо.

Роботи мають бути виконані до 15 липня 2021 року.

Читайте також: Стіни, які захищали Луцьк. Як реставрують древні мури

Нагадаємо, під вежею Чорторийських та колегіумом єзуїтів археологи розкопали раніше невідомі підземелля, які з’єднають існуючі підземелля колегіуму з нововідкритими підземеллями вежі Чорторийських.

Ремонтно-реставраційні роботи у Старому місті тривають у рамках проєкту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна» Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Відновлюють пам’ятки архітектури національного значення: вежі Чарторийських, оборонної стіни, частини келій монастиря єзуїтів тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus