USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку розвиватимуть туризм за три мільйони

5 Грудня 2016 12:30
Понад три мільйони гривень з міського бюджету ватуватиме місту програма розвитку туризму, що має на меті «оживити» Старе місто та зробити Луцьк помітним на міжнародному туристичному ринку.

Про це йшлося під час 15-ї сесії Луцької міськради.

Депутати ухвалили проект програми розвитку туризму у місті Луцьку на 2017-2018 роки. Загалом на реалізацію заходів програми протягом двох років планують залучити 3,05 мільйона гривень з міського бюджету та 320 тисяч – з інших джерел.

Автори програми визнали існування у місті низки проблем у сфері розвитку туризму. Це, наприклад, недостатньо оптимізована транспортна інфраструктура: незручні залізничні маршрути і недостатня їх кількість; неповне використання потенціалу Луцького замку: недоступність для огляду окремих локацій, відсутність інтерактивних і мультимедійних об’єктів, відсутність історичних костюмів у персоналу замку, відсутність нових виставкових експозицій тощо; низький рівень послуг індустрії гостинності; відсутність інтерактиву в музеях міста; недостатнє використання потенціалу луцьких підземель; відсутність на території Старого міста об’єктів готельно-ресторанного господарства, які б «оживили» цю територію (готелів для проживання туристів, творчих кав’ярень, літніх майданчиків, сувенірних крамниць, майстерень народних промислів).

Зауважимо, що у рамках обговорення програми під час засідання постійних комісій міськради на пропозицію депутатів щодо перенесення Центрального ринку зі Старого міста начальник управління промоції та туризму міськради Наталія Бунда зазначала, що наявність ринку, на її думку, не відлякуватиме туристів з міста. Водночас, посадовець визнала, що ринок потрібно переносити, залишивши його частину у вигляді ринку майстрів та народних промислів.

Перенесення іншого об’єкта, що псує вигляд історичної частини Луцька, трансформаторної підстанції, також назвали малоймовірним.

Відповідно до проекту програми 100 тисяч гривень у 2017 році прямують спрямувати на проведення маркетингових досліджень та моніторингу туристичних потоків. Йдеться про визначення «портрету туриста», який відвідує місто.


Серед найбільш високовартісних заходів програми - виготовлення проектно-кошторисної документації на проведення ремонтно-реставраційних робіт вежі Чарторийських з комплексом приміщень колишнього монастиря єзуїтів, на яке хочуть спрямувати 300 тисяч гривень з міського бюджету.

На підтримку громадських ініціатив, спрямованих на підвищення туристичної привабливості міста (історичне реконструкторство; регіональна кухня; народні промисли; оплата праці Луцького кликуна та інші проекти) щороку з міського бюджету пропонують спрямовувати по 150 тисяч гривень. По 100 тисяч гривень щороку передбачать на проведення Конкурсу громадських ініціатив у галузі туризму.


Окрім цього, 50 тисяч коштів міського бюджету у наступному році передбачать на реалізацію інформаційно-просвітницької кампанії внутрішньої промоції «Я – Лучанин!» (проведення дитячих міських конкурсів на найкращий малюнок, передача тиражу промоційного видання «Луцька абетка», безкоштовні екскурсії, зустрічі з краєзнавцями, майстер-класи). Ще 150 тисяч коштуватиме розробка та виготовлення промоційної поліграфічної та сувенірної продукції (промоційні каталоги, буклети, листівки, сувеніри з логотипом Луцька тощо).

На участь у міжнародних та національних туристичних виставках, форумах, конференціях, семінарах тощо в програмі передбачили 200 тисяч гривень з міського бюджету у наступному році. Окрім цього, 60 тисяч гривень вартуватиме розробка мобільних екскурсій з GPS. На фото та відео зйомку та створення промороликів запланували 60 тисяч гривень, на організацію та проведення прес-турів для вітчизняних та закордонних ЗМІ, блогерів, фамтурів для туристичних операторів – 80 тисяч, на розміщення інформаційно-промоційних статей про місто Луцьк у спеціалізованих виданнях – 25 тисяч з міського бюджету у 2017 році, на розміщення промоційних матеріалів про Луцьк на рекламних конструкціях в інших містах – 25 тисяч.


Відкриття туристичного сезону у 2017 році вартуватиме міському бюджету 150 тисяч гривень, розробка нового багатомовного туристичного сайту міста – 20 тисяч. Нагадаємо, що у наступному році планують також оновити застарілий та складний для користувачів офіційний веб-сайт міськради.

На відзначення дня туризму хочуть спрівати з міського бюджету 25 тисяч гривень, на виготовлення QR-кодів, ознакування втрачених пам'яток міста, створення тривимірних макетів пам'яток, макету Окольного замку, Старого міста тощо – 40 тисяч, ознакування та промоція нового туристичного маршруту «Підземеллями Луцька» вартуватиме у наступному році 15 тисяч. Підготовка та проведення кампанії «Князівська гостинність», що спрямована на підвищення якості надання послуг в готелях, ресторанах коштуватиме 45 тисяч гривень у 2017 році, ще 20 тисяч – функціонування школи екскурсоводів, на підтримку туристичних фірм хочуть витратити 50 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
котельня Карбишева Показати IP 5 Грудня 2016 12:42
Таку суму можна тільки списати а не розвивати щось там
ха-ха Показати IP 5 Грудня 2016 14:47
а що ж на місто, на замок? Все в кишеню. Давайте ще й Дані Новарчук дамо ще 3 млн на собак
ВОВК Показати IP 5 Грудня 2016 15:46
СТАРИЙ РИНОК ПРИНОСИТЬ У БЮДЖЕТ 3 МЛН.ГРВ. СР*НИЙ ТУРИЗМ ПРОСИТЬ З ЦЬОГО БЮДЖЕТУ 3 МЛН. ГРВ. питання.- ВИ ЖИВЕТЕ НА МАРСІ ДУПУТАТИ ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus