USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Те, як мою сім’ю переслідують, схоже на низькопробний бойовик», – Олена Зеленська

2 Квітня 2022 12:07
Перша леді України дала велике інтерв'ю німецькому виданню Zeit, у якому розповіла про життя своєї сім'ї під час війни та про те, як пишається українськими жінками.

Олена Зеленська розповіла про те, як її сім'я живе в умовах війни, як війна змінила її дітей, про подолання страху, про те, що надає їй сміливості, гордості за український народ та феномен українських жінок. Перша леді України також скористалася можливістю закликати країни НАТО закрити небо над Україною і нагадала, скільки українських дітей, жінок і старих людей загинуло через російські бомбардування мирних українських міст, пише НВ.

«Вже більше місяця ми живемо із цією спотвореною реальністю. Іноді все, що ми переживаємо, мені здається кошмаром. Я хочу прокинутись, але це реальність. Це жахлива правда», — відповіла Олена Зеленська на запитання, як вона справляється зі страхом, спричиненим постійною смертельною загрозою.

«Те, що за моєю сім'єю і мною полюють, схоже на поганий бойовик. Але потім я згадую, що вже зробили окупанти, скільки беззахисних дітей убито, знищено цілі сім'ї, розстріляно беззбройних українців. Росіяни хочуть чинити тиск на мого чоловіка, погрожуючи його сім'ї. План є реалістичним, тому нас дуже ретельно охороняють», — додала вона, розповівши, що сміливості їй надає те, що допомагає мільйонам українців: «Віра в нашу армію, впевненість у нашій перемозі, надія на світле майбутнє та любов до України».

«Жахливо, що замість того, щоб говорити з дітьми про подорожі, TikTok або шкільні заняття, ми повинні говорити про бомби, ракети та свободу. Жахливо, що діти тепер повинні прокидатися під звуки сирен, що завивають, і ховатися в бомбосховищах. Але дуже важливо пояснити дітям, що відбувається», — розповіла вона, як змінилося життя її дітей під час війни. І додала, що син тепер малює на військову тему, а не Бетмена чи Людину-павука.

«Вони були організовані та дисципліновані. Вони не ставили зайвих питань і робили те, що мали робити, дуже швидко. Вони спокійно спали в одязі кілька днів поспіль. Якось я так втомилася, що проспала повітряну тривогу. Мій син розбудив мене дуже спокійно і сказав: «Мамо, нам треба знову спуститись у підвал. Прокидайся. Ти можеш поспати пізніше», — розповіла вона про те, як її діти поводилися в перші дні війни.

Читати ще: Світовий символ боротьби за свободу, демократію і західну цивілізацію. Як змінився політик Зеленський

Також в інтерв'ю дружина Президента України розповіла, що війна справді змінила її — вона почала цінувати дрібниці життя більше, ніж будь-коли.

«Звучить банально, але це змушує мене задуматися про перетворення, що відбуваються з людьми після того, як вони пережили небезпечну для життя хворобу. Вони починають поспішати жити. Вони помічають кожного разу, коли їхня дитина посміхається, насолоджуються кожною розмовою з батьками та мріють про прості речі, які зараз недоступні», — пояснила вона.

«Україна ніколи не буде країною без жінок, тому що наші жінки найсміливіші на планеті. Багато матерів поїхали, щоб урятувати своїх дітей. Але стільки ж жінок воюють на передовій — добровольцями, захищаючи міста, доглядаючи поранених, організовуючи гуманітарні конвої», — відповіла Олена Зеленська на зауваження німецького кореспондента, що внаслідок еміграції Україна перетворюється на країну без жінок.

«Українка чекає на кордоні понад 48 годин, щоб вивезти дитину у безпечне місце. Українка їде до Західної Європи по гуманітарну допомогу для Маріуполя та Харкова. Українка вступає до лав Збройних сил, бере до рук зброю та воює. Але вона також в’яже маскувальні сітки, готує суп для солдатів, займається бізнесом та продовжує займатися бізнесом, аби допомогти українській економіці. Більшість українських жінок добре освічені. Вони енергійні та незалежні. В Україні вони мали роботу, кар'єру, дім, і багатьом довелося залишити все це не зі своєї волі! Ми, українські жінки, не хочемо бути біженцями; ми не хочемо бути залежними. Ми звикли покладатися на власні сили та проявляти ініціативу. І, до речі, саме цього наші люди найбільше бояться: бути залежними», — так описала Олена Зеленська українських жінок німецькому ЗМІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Green Показати IP 2 Квітня 2022 15:13
Так та пані нібито десь "закордонами" переховується.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus