USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Театр-студія «Гармидер» святкує 7-річчя

12 Грудня 2010 16:25
Постановкою п’єси Лесі Українки «На полі крові» 11 грудня у Луцькому РБК розпочалося святкування сьомої річниці Народного театру-студії «Гармидер».

До слова, гармидерівці вперше показали цю виставу на фестивалі аматорських театральних колективів «Блакитна троянда».

Цього разу у Луцьку вистава зібрала повний зал: деякі відвідувачі стояли через нестачу місць.

Керівник театру Руслана Порицька каже, що «На полі крові» - вистава, яка не має нічого спільного з розвагою. «Тож у перший театральний день семиріччя «завантажуємо» глядача, а наступного дня на трагікомедії «Мазайло» - даємо можливість трохи посміятися, щоправда, із самих себе, з українців. Тож, виходить, що і друга вистава не просто солоденька цукерочка…», - додала Порицька

До свого дня народження «Гармидер» представить всього чотири вистави: вже показану «На полі крові» (Леся Українка). 12 грудня відбудеться прем’єра «Мазайло» (за мотивами Миколи Куліша «Мина Мазайло»). 17 грудня до святкування приєднається екотеатр «Wind of change» (м. Львів) із виставою «Історія світу».

Закінчиться святкування 18 грудня «Гіркою настоянкою з десертом» - імпровізаційним театральним вечором, де «Гармидер» представить різні театралізовані мініатюри, а також запропонує глядачу спробувати свої акторські можливості.

«Можемо говорити лише про три власні театральні вечори. Це, в першу чергу, висловлення любові до України та до вкраїнського. У нинішній ситуації це видається особливо важливим. До того ж, Леся Українка та Микола Куліш – титани української драматургії і ми намагалися знайти спосіб довести це. Львівський інтерактивний екотеатр обіцяє, як завше, говорити зі сцени про екологію свідомості», - пояснює концепцію святкування керівник театру.

У честь свого дня народження «Гармидер» зробив вхід на всі вистави вільним, окрім останньої. Цей вечір вони зробили закритим, тому туди вхід за запрошеннями. Як пояснює Руслана Порицька, на останньому вечорі учасники театру бажають ближче поспілкуватися із людьми, які безпосередньо причетні до «Гармидера», а також підтримують, розуміють та допомагають.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Антон Показати IP 12 Грудня 2010 16:36
7 років? Респект!
Андрій Показати IP 13 Грудня 2010 20:48
Більше фоточок тут: http://mykhailovphotography.blogspot.com/2010/12/blog-post_13.html і тут: http://mykhailovphotography.blogspot.com/2010/12/blog-post_3905.html
Андрій Показати IP 19 Грудня 2010 14:48
Фотографії із закритої вечірки Гармидеру: http://mykhailovphotography.blogspot.com/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus