USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Театральний майдан зміниться до Євро-2012. ФОТО

27 Квітня 2012 11:04
Раніше, проїжджаючи маршрутівкою центр, усі звертали увагу на час, який показує луцький «Біг Бен». Нині ж усі дивляться на те, як ремонтують ЦУМ. Поруч із цим навіть картина Театрального майдану виглядає, як мінімум, неповною. Повернути фонтан замість дитячого майданчику ще не встигли, сидіти немає де, та й ліхтарі як слід не освітлюють площу.

Аби привести до ладу головну площу Луцька, міський голова Микола Романюк доручив оглянути її фахівцям і вирішити її подальшу долю. Так, головний архітектор міста Юрій Казмірук, головний «комунальник» Іван Кубіцький, головний художник Луцька Ярослав Матвіїв та заступник мера Лариса Соколовська оглянули Театральний майдан.

Про результати виїзної наради «ВН» розповів Юрій Казмірук.



Поки місце колишнього фонтану та екс-дитячого майданчика пустує. Річ у тім, що земля перебувала в оренді у приватного підприємця. Тож, що буде розташовано на тій частині Театральної площі, вирішувати мав він. А ще картину псувала, як сказав Юрій Казмірук, так звана «текстильно-тентова архітектура».

Поки підприємець орендував той клаптик землі, він його експлуатував. Доти, доки не зіграла роль образа на місцеву владу. Згодом він демонтував не лише дитячий майданчик, а й сидіння. Тепер ж лучани та гості міста сидять просто на залишках фонтану із дельфінами, який там був побудований ще за радянських часів. А ще роль лавочок виконують сходи драмтеатру.



На цьому місці, як каже Казмірук, знову буде фонтан. «Ми прикинули, що вартість реанімування того фонтану – біля 3,5 мільйона гривень. З’ясувалось, що є технічна можливість на це – мережі вже підведені, насосні змонтовані, водовідведення зроблене. Фактично залишилось тільки облицювати його, облаштувати світломузику», - переконує архітектор.

Але на особисте прагматичне переконання Казмірука, це – технічно складно. Втім, залишати «фонтан» у такому вигляді, як зараз, теж не можна.

Головний архітектор міста нагадав: у зв’язку із тим, що Театральний майдан буде використовуватися як фан-зона для «Євро-2012», на ньому розмістять табло, де молодь і уболівальники зможуть дивитися пряму трансляцію матчів.

«Попереднє місце розташування – між «Біг Беном» і фонтаном. Оцей прохід, що від Палацу культури до Градного узвозу. Там є можливість розмістити табло, бо можна підключити до електроенергії», - сказав Казмірук.


Проектна пропозиція благоустрою площі передбачає і інші аспекти. Приміром, поруч із газонами є можливість змонтувати декоративні світильники у поєднанні із лавочками і смітниками. «Площа має мати рекреацію, відпочинок», - переконаний Казмірук.

Крім того, до «Євро-2012» площу обладнають камерами відеоспостереження. Мовляв, оскільки там перебуватиме масове скупчення народу. Тим паче, як додав Юрій Казмірук, на це є технічна можливість.


Проектні пропозиції по благоустрою Театрального майдану міське управління архітектури та містобудування, яким керує Юрій Казмірук, запропонує після травневих свят.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Лучанин Показати IP 27 Квітня 2012 11:21
Поставте більше лавочок!
Ісса Ндойє Показати IP 27 Квітня 2012 11:28
Це позор місцевої влади, немає вже таких обласних центрів, з такими шедеврами як в Луцьку, що поробишь, Волинь як Волинь це гісторичне ...
Виборець2012 Показати IP 27 Квітня 2012 12:53
Щось Романюк починає мене розчаровувати останнім часом; щоб головну площу міста без лавочок залишити через непорозуміння з підприємцем - жах і позор! Схоже, слабі архитектурна та юридичні служби в нього, коли такі прикрі перспективи не передбачають! Прокіньтесь від сплячки вже!!
Василь Показати IP 27 Квітня 2012 13:01
З бім-бома треба здерти цю потворну плитку. Це недорого.
kamil до Василь Показати IP 27 Квітня 2012 19:16
підтримую. давно вже очі мозолить
ого Показати IP 27 Квітня 2012 15:11
табло повісять? а що на ньому показувать? а хто повісить?
Олександр Показати IP 27 Квітня 2012 15:21
А як з підземним переходом, який має вестись із приміщення нового Універмагу на Театральну площу.
Ковель Показати IP 27 Квітня 2012 15:35
Дешевше перенести головний центр в Ковель! і нарешті зрозуміти, що ТАМ дійсно технічно центр, а Луцьк - культурний. Як Варшава і Краків. І гребіть бабло лопатою!
VSC до Ковель Показати IP 27 Квітня 2012 17:06
"...в Ковель! і нарешті зрозуміти, що ТАМ дійсно технічно центр..." - технический центр возле старого паровоза? Или еще какие-то "технические" достопримечательности есть?
Лучанка до Ковель Показати IP 27 Квітня 2012 17:17
Аха ха=) НОНСЕНС!!!
Євроігнор Показати IP 28 Квітня 2012 16:18
Євро! Євро! Ніби показилися на 1 нетривалій події! Є життя до Євро і буде - після. І є факт, що нині Театральна площа у неприглядному стані. Не площа, а так собі - двір прохідний!! Людям присісти нвіть ніде!!!
"Ковелю-технічному центру" Показати IP 28 Квітня 2012 17:43
А в "Ковеля", схоже, токсикоз від випарів спирту, що бодяжить десь у себе на обійсьті та на поліських мухоморах настоює... Ні, не центр у вас там технічний, а спирт технічний!
Ніна Показати IP 4 Травня 2012 00:49
Це тільки у Луцьку можливо: спочатку викласти площу плиткою, а потім мутити там фонтан...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus