USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Телескоп «Хаббл» зробив нове зображення далекої спіральної галактики

15 Листопада 2023 00:26
Космічний телескоп «Хаббл» сфотографував галактику NGC 1385, яка розташована у сузір’ї Піч на відстані 30 мільйонів світлових років від Землі.

Про це повідомляють в ESA (Європейському космічному агентстві), пише Українська правда. Життя.

NGC 1385 – це спіральна галактика із перетинкою. Діаметр її диска становить близько 70 тисяч світлових років.

Раніше «Хаббл» вже фіксував цю галактику, але цього разу він використав інші фільтри. На новому зображенні набагато більше рожево-червоних і бурштинових відтінків, тоді як на попередньому переважали холодні блакитні кольори.

Як розповідають в ESA, «Хаббл» оснащений низкою фільтрів. Це фізичне обладнання, яке пропускає в телескоп лише специфічні довжини хвиль світла під час збору даних.

«Це призводить до втрати світла, але означає, що астрономи можуть досліджувати дуже своєрідні частини електромагнітного спектра. Це дуже корисно з багатьох причин. Наприклад, фізичні процеси в певних елементах випромінюють світло на специфічних довжинах хвиль, і фільтри можуть бути оптимізовані під ці довжини хвиль», – пояснюють в ESA.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus