USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Тендерний скандал у МВС: у справі рюкзаків за півроку нікого не запідозрили

25 Лютого 2016 14:50
Більше ніж з півроку Прокуратура не повідомила нікого про підозру у справі про можливу корупцію в МВС. Таку інформацію від головного військового прокурора Анатолія Матіоса зачитав під час засідання антикорупційного комітету Верховної Ради його голова Єгор Соболєв, - передає ЛІГА.net.

Депутат повідомив, що Матіос направив лист, реагуючи на прохання комітету доповісти про розслідування справ, порушених за записами у кабінеті на той час екс-заступник глави МВС Сергія Чоботаря.

У листі головного військового прокурора повідомляється, що 7 липня 2015 року слідчі Генпрокуратури порушили провадження за ознаками правопорушення частини 2 статті 364 КК (зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди) за фактом можливого скоєння злочину посадовими особами МВС при закупівлі майна - рюкзаків.

21 липня 2015 року проведення досудового розслідування доручили Головній військовій прокуратурі. "Досудове розслідування у кримінальному провадженні ведеться всебічно, повно і неупереджено. На цей момент особам про підозру у виробництві не повідомлялося", - сказано в листі.

Також, зі слів Соболєва, Матіос на півтора аркушах роз'яснював членам комітету норми законів про комітети та прокуратурі.

"Беручи до уваги перелік питань, які розглядаються на засіданні комітету сьогодні, слід зробити висновок про втручання в діяльність прокурора та слідчого в конкретному кримінальному провадженні, що виходить за рамки повноважень народних депутатів і порушує вимоги чинного законодавства", - процитував Соболєв лист головного військового прокурора.

"Тобто ми з вами ще й порушуємо вимоги законодавства", - так прокоментував голова комітету слова Матіоса.

Раніше повідомлялося, що сина Авакова підозрюють у причетності до корупційних оборудок на мільйони.

Своєю чергою, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував повідомлення щодо "непрозорих" закупівель тактичних рюкзаків для МВС, заявивши, що тендерна процедура закупівлі була бездоганною, ціна поставки за заданою ДНДІ специфікацією - мінімальною з 5 пропозицій. Поставка була реальною, у термін, без найменшого порушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
11 Показати IP 25 Лютого 2016 14:53
коментар було видалено
!!! Показати IP 25 Лютого 2016 15:08
Ну раз Аваков сказав, що: "тендерна процедура закупівлі була бездоганною, ціна поставки за заданою ДНДІ специфікацією - мінімальною з 5 пропозицій. Поставка була реальною, у термін, без найменшого порушення" значить так і було :))) Хто ж сам на себе вкаже, що вкрав )))
антикорупція Показати IP 25 Лютого 2016 16:46
та того матіоса раом з аваком одягнути в рюкзаки та послати в окопи. Може тоді зрозуміють усю правду життя . Та їм гріхи вимолити - не хватить храмів світу Ото крадуть. Навіть депутати в шоці. І замість того щоб матіосу розслідувати аферу авака, він піз...ить про хлопчину з бмв, якого застрілили
Народ Показати IP 25 Лютого 2016 17:48
скільки ще ці вампіри будуть пити нашу кров?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus