USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Тендери на організацію дитячого харчування потрібно відмінити, - Констанкевич

18 Травня 2017 19:33
Народний депутат від політичної партії «УКРОП» Ірина Констанкевич виступила з ініціативою відміни тендерів на організацію дитячого харчування у навчальних закладах. Передусім, це стосується тих освітніх установ, які знаходяться на території, яка була забруднена внаслідок Чорнобильської катастрофи. Про це стало відомо під час брифінгу народного депутата у Верховній Раді, повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Ця ініціатива покладена в основу законопроекту № 6450, який підготувала група народних депутатів від УКРОПу.

«Проблема, яку ми порушуємо даним законопроектом стосується харчування дітей, які проживають на території Київської, Житомирської, Рівненської та Волинської областей. На жаль, уже 6 рік поспіль ми маємо критичну ситуацію, яка спричинена тим, що в з року в рік тендери на організацію дитячого харчування школярів відбуваються невчасно і з великими порушеннями. Внаслідок цього практично по 5-6 місяців діти не харчуються в навчальних закладах», – зазначила Ірина Констанкевич.

Нардеп розповіла, що неодноразово спілкувалася на тему організації харчування школярів з Міністром соціальної політики Андрієм Ревою. Але поки що результати переговорів переписок з урядовцями і чиновниками невтішні.

Нині батькам виплачують, так звану, грошову компенсацію за харчування дітей, сума якої передбачена у 2017 році – близько 400 гривень за одну дитину на рік.

«Після тривалих консультацій із Міністерством соцполітики, з громадським сектором, з батьками, ми прийшли до єдиної зваженої позиції, що той варіант, який пропонує Міністерство соцполітики – варіант монетизації, тобто збільшення суми коштів, які виділяються на харчування дітей їхнім батькам, не вирішить цю проблему. Як показує практика і досвід, переважна більшість батьків не матимуть можливості організувати повноцінне харчування своїм дітям, – додала Ірина Констанкевич. – Тому депутати від політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» даним законопроектом пропонують скасувати тендери, які стосуються харчування дітей чорнобильської зони. Ми пропонуємо варіанти, як розв’язати цю проблему. Це мають бути тристоронні угоди між соціальними службами, школами і батьками, в рамках яких будуть контролюватися вчасність і якість харчування».

«Наш законопроект є соціальним, він спрямований на забезпечення потреб майже 90 тисяч дітей», – підсумувала Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іра ви Показати IP 18 Травня 2017 22:01
Про атош них забули ,чорнобиль як і ДСВ тра вже забути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus