USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Тенісний турнір у Луцьку зібрав гравців з усієї України. Фото

15 Липня 2023 14:54
У Луцьку розпочався Відкритий чемпіонат КЗ «ДЮСШ № 3 Луцької міської ради» з тенісу для дітей до 12 років. На корти «Адреналін Сіті» з’їхалися понад 60 учасників із різних куточків України, які впродовж двох днів визначатимуть кращого тенісиста.

Організаторами Відкритого чемпіонату стали Луцька міська федерація тенісу та КЗ «ДЮСШ № 3 Луцької міської ради», підтримку надали департамент молоді та спорту Луцькради та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Турнір включений до Всеукраїнського календаря спортивних заходів Федерації тенісу України та має другу категорію. Обласний центр Волині гостинно прийняв дітей із Києва, Львова, Харкова, Вінниці, Черкас, Рівного, Дніпра та ще низки українських міст. А підтримати дітей зібралося чимало батьків та наставників, котрі палко вболівали та підказували з трибун. Змагання триватимуть за олімпійською системою, тобто на виліт.
Представник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Тарас Осадовський наголосив, що Фонд залюбки долучається до підтримки дитячих спортивних змагань. Зокрема благодійники допомогли із закупівлею інвентаря та нагородної атрибутики.

«У цей важкий час наш спорт віддаляється в розвитку, тому Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» намагається його відновлювати. Такі турніри загалом додають дітям позитивних емоцій. Також велика подяка військовим, які обороняють Україну, дозволяючи проводити в Луцьку різні активності. Думаю, на найближчі роки після перемоги захід України стане великим плацдармом для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань», – зазначив Тарас Осадовський.
Як зауважив головний суддя змагань Юрій Труш, цей масштабний турнір допоможе популяризувати теніс у Луцьку й на Волині. З його слів, місто має оснащені тенісні корти, поруч із якими є безпечне укриття.

«Через повномасштабне вторгнення тільки зараз дозволили проводити тенісні турніри на західних теренах нашої держави. Водночас головною вимогою є наявність укриття, щоб у разі небезпеки діти, батьки та організатори змогли врятуватися», – акцентував Юрій Труш.
Тренерка Анастасія Котвицька пояснила, що теніс – вид спорту для джентельменів та аристократів. У тенісі першочергово важливо виховувати в гравцях особистостей, а вже потім спортсменів.

«Мені приємно спостерігати, як дітлахи на обмеженому корті показують себе дорослими особистостями, борцям. А коли вони покидають межі майданчика, то знову стають маленькими дітьми своїх батьків», – відзначила тенісистка.
Додамо, що тенісний турнір триватиме на кортах «Адреналін Сіті» впродовж суботи та неділі, 15–16 липня. По завершенню переможці змагань отримають нагороди та відзнаки від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus