USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Теракт біля Еспресо: хто організував замах на Мосійчука

5 Квітня 2018 12:55
Теракт біля офісу телеканалу Еспресо.TV, під час якого загинули двоє людей і постраждав народний депутат Ігор Мосійчук, організував представник Головного управління Генштабу Збройних сил Росії.

Про це повідомили перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко та заступник голови СБУ Віктор Кононенко, передає прес-служба СБУ.

"Оперативник ГУ Генштабу Збройних сил РФ в’їхав до України за підробленими документами для безпосередньої координації дій виконавців", - розповів Віктор Кононенко.

Аналіз відео з камер спостереження дав змогу встановити всю послідовність подій у вечір теракту та під час його підготовки.

"Слідчі провели кропітке вивчення даних, що дало можливість відновити увесь ланцюжок організації теракту", - сказав Павло Кононенко.

Нагадаємо, 25 жовтня близько 22-ї вечора стався вибух по вулиці Адама Міцкевича у Солом'янському районі Києва. У ньому постраждав нардеп Ігор Мосійчук та ще четверо осіб. Один із них, охоронець депутата 31-річний Руслан Кушнір, дорогою до лікарні помер. У нього залишилася 4-річна дочка.

Також сьогодні вранці у лікарні помер 36-річний Михайло Мормель, капітан поліції, який жив у сусідньому під'їзді поруч з телеканалом. Під час вибуху він повертався додому з роботи.

Спецслужбовці встановили особи трьох виконавців злочину, присутність яких спільно з представником російського Генштабу була неодноразово зафіксована на місці планування теракту.

"Двох фігурантів справи спецслужби РФ завербували під час перебування на тимчасово анексованій території Криму та візитів до Росії", - наголосив Віктор Кононенко.

Після здійснення замаху зловмисники залишили територію України. У рамках кримінального провадження їм повідомлено про підозру у скоєнні злочину, їх оголосять у міжнародний розшук.

"Нам відомо, де вони переховуються від українського правосуддя", - наголосив Віктор Кононенко.

Правоохоронці затримали третього виконавця теракту, який у гаражі встановлював вибуховий пристрій на придбаний одним із зловмисників мопед. Під час обшуку в гаражному кооперативі оперативники СБУ вилучила 5 тротилових шашок, 2 гранати РГД-5, гранатомет РПГ-26, вогнепальну зброю та дроти, використані для монтажу вибухівки.

Наразі зловмисника заарештовано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Носатий дядько Показати IP 5 Квітня 2018 13:11
Де візовий режим з московитами?
Іскандер Показати IP 5 Квітня 2018 13:53
Брехня. Від першого до останнього слова. Замах на Мосійчука, як і вбивство його помічниці, Аміни Окуєвої, організували ті люди, яких Мосійчук кинув на бабки. Аднан Ківан, наприклад.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus