USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Теракт у Туреччині: є загиблі й поранені

26 Серпня 2016 11:39
У місті Джизре, що розташоване на південному сході Туреччини, стався потужний вибух поряд з поліцейським відділком, дев'ятеро людей загинуло.

Про це повідомляє сайт «Знай» з посиланням на ВВС. Представники служби безпеки зазначають, внаслідок вибуху поранення отримали 64 людини. Над будівлею здійнявся величезний стовп диму. Вибух зруйнував більшу її частину. На місці працюють медики та пожежники.

Свідки події розповіли, що вибухнув замінований автомобіль. Жодна організація не взяла на себе відповідальність за теракт. Місцева влада підозрює, що напад організували представники «Робочої партії Курдистану», яка заборонена в Туреччині. Більшість населення міста становлять курди.

У Джизре 2015 року турецька поліція провела масштабну спецоперацію проти курдських бойовиків. Владу Туреччини після цього звинуватили у діях проти цивільного населення міста.
До слова, турецька армія 24 серпня почала наземну операцію на території Сирії, щоб вибити з прикордонних районів країни бойовиків ІДІЛ та загонів самооборони сирійських курдів.

Нагадаємо, 10 серпня 2016 року на південному сході Туреччинипрогриміли два вибухи, в результаті яких загинули щонайменше сім осіб.«Почерк» терористів той самий - вибухнула бомба, закладена в автомобіль.

Крім того, 50 людей загинули і 94 отримали поранення внаслідок вибуху під час святкування весілля у південній турецькій провінції Газіантеп увечері в суботу, 20 серпня

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, в ніч на 16 липня в Туреччині була здійснена спроба військового перевороту. Імовірно група армійських офіцерів за підтримки ряду військових об'єднань спробувала силовим шляхом захопити владу в країні. Однак президент Реджеп Ердоган і його уряд зуміли втримати контроль над Туреччиною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus