USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Терористи знищують докази збитого Боїнгу, - Кабмін

19 Липня 2014 14:40
Росії намагаються знищити докази причетності до збитого в Донецькій області літака «Малайзійських авіаліній», - інформує УНІАН.

Про це йдеться у заяві уряду України.

Як підкреслюється в заяві, керовані Росією терористи не дають можливості компетентним органам України розпочати розслідування і відмовляються допустити міжнародну спільноту і представників іноземних урядів на місце падіння літака.

Згідно з інформацією уряду, терористи вивезли 38 тіл загиблих до моргу Донецька, де фахівці з яскраво вираженим російським акцентом заявили, що вони самостійно будуть проводити розтин.

Також терористи ведуть пошук великогабаритного транспорту для вивезення уламків літака на територію Росії, відзначають в Кабміні. «Уряд України офіційно заявляє: терористи за підтримки Росії намагаються знищити докази цього міжнародного злочину. Ми звертаємося до міжнародної спільноти і закликаємо зобов’язати Росію відкликати своїх терористів і дати можливість українським і міжнародним експертам провести всебічне розслідування обставин трагедії», - наголосили в Кабінеті міністрів.

«Прощення міжнародним злочинцям не буде, як і не буде його тим, хто цих терористів підтримував, тренував, фінансував і постачав зброю», - підкреслюється в заяві.

Зазначається, що уряд України поінформував усі країни-члени ЄС і США про розвиток ситуації.

Урядом забезпечено необхідні технічні засоби та персонал для проведення розслідування та судово-медичних експертиз тіл загиблих, а також забезпечено всі можливості для репатріації тіл до відповідних країн, однак на даному етапі терористичні угрупування унеможливлюють цей процес, констатується в заяві.

Нагадаємо, 17 липня о 16.20 у небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили літак Boeing-777, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак було збито із зенітно-ракетного комплексу «Бук».

На борту літака перебували 298 осіб, у тому числі 15 членів екіпажу.

На сьогодні, за даними ДСНС, знайдено 186 тіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
1221 Показати IP 19 Липня 2014 15:00
Це, що Путін їсть виключно імпортну мертвечину
яшка Показати IP 19 Липня 2014 15:06
Володя ти больной.
гість Показати IP 19 Липня 2014 16:07
Жовтий карлику, тобі це так просто не минеться. Горітимеш ще до пекла
Макс Показати IP 19 Липня 2014 19:11
За доступність комісії по розслідуванню до доказів відповідає комісія ОБСЄ. Це дуже мудре рішення. Воно знімає з України відповідальність за діяльність терористів на території катастрофи та відповідальність за доступність до доказів. Ставлячи перепони роботі комісії терористи самі собі роблять гірше. Всі докази сховати неможливо, хіба що сховати всі рештки, але і сам факт схову - неспростовний доказ. Немає за що перейматись. Час працює на Україну.
1221 Показати IP 19 Липня 2014 22:37
Бойовики вивезли 38 трупів, для чого точно карлик-смерть свіжого не їсть
Просто мама Показати IP 20 Липня 2014 09:47
Вже того Путіна стільки людей прокляло. Як йому спиться ночами?
Тимур Показати IP 20 Липня 2014 13:02
Сьогодні, в неділю, час звернутись до Меркель щоб бундесвер обмеженим контингентом оточив зону падіння літака і забезпечив можливість плідної роботи комісії по збору доказів на місці падіння Боінгу. От тут Меркель може проявити своє вміння домовлятись з Путіним і з терористами. А то з цього питання не чути її ініціатив. І ми тоді їй поаплодуємо!
Анонім Показати IP 21 Липня 2014 13:31
uyuyuy

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus