USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Територіальна, цивільна та економічна безпека. Сесія Луцькради напередодні надзвичайного стану. Фоторепортаж

23 Лютого 2022 22:32
Луцькі депутати традиційно наприкінці місяця зібралися на чергову сесію міської ради. Так склалося, що засідання припало на один з напружених днів у країні. Саме цього дня стало відомо про ймовірне впровадження надзвичайного стану на території України на тлі загострення ситуації на Донбасі.

З огляду на останні події в країні, не дивно, що депутати особливо переймалися не лише господарськими питаннями. Так, під час сесії ухвалили програму заходів територіальної оборони, обговорили питання цивільного захисту (укриття, дії у разі надзвичайних ситуацій, курси медичної допомоги тощо). Крім того, виділили обранці й кошти на територіальну оборону – один мільйон гривень.
Також стало відомо, що біля Луцька почали облаштовувати стрільбище, де можна буде пристріляти зброю, дозвіл на яку мають громадяни. А повідомлення про тестування систем оповіщення – це фейк, оскільки поки що систему на Волині не тестуватимуть, аби не додавати паніки.

Заодно в міській раді заслухали звіт про роботу Луцької окружної прокуратури та Луцького районного управління поліції за 2021 рік.
Читати ще: «Поліція готова до будь-якого сценарію», – начальник Луцького райуправління

Разом з тим, депутати ухвалили низку звернень, які стосувалися й економічної безпеки. Приміром, йдеться про звернення щодо скасування ПДВ на продукти. До слова, у Верховній Раді уже зареєстровано відповідний законопроєкт.

Читати ще: Польські продукти дешевші, ніж наші: чому закон про нульовий ПДВ потрібен українцям

Звернулися депутати до уряду й щодо встановлення пільгового тарифу на електроенергію для підприємств електротранспорту, виділення коштів на розчищення річки Стир, оплату корекційних занять педагогам, врегулювання податкового законодавства та покарання депутатів-втікачів.
Водночас під час розподілу вільних залишків на потреби міста виділили 70 мільйонів гривень, затвердили звіт про виконання бюджету минулого року. А ще – врешті ухвалили генплан міста.

Загалом на розгляд сесії було винесено понад 100 питань, більшість з яких депутати підтримали. Наприкінці ж обранцям громади презентували книгу «Знати, щоб жити» – методичні рекомендації педагогам з викладання курсу християнської етики, який впровадили у школах Луцької громади.

Юлія МАЛЄЄВА

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 23 Лютого 2022 22:56
Перший пункт " Надзвичайного стану " - розстріл на місці за корупцію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus