USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.04

На відновлення судноплавства річкою Стир луцькі депутати просять 45 млн

23 Лютого 2022 18:20
Луцькі депутати просять уряд передбачити субвенцію з державного бюджету на відновлення судноплавства на річці Стир.

Про це йшлося під час засідання сесії міськради.

Зокрема, депутати ухвалили звернення до Прем’єр-міністра України, Міністра інфраструктури України щодо відновлення судноплавства на річці Стир.

Як пояснив Луцький міський голова Ігор Поліщук, наразі держава розробляє програму відновлення судноплавства річок, в якій є і річка Стир.

«Наша область і річка Стир включені в цю програму. У попередні роки ми коштом міського бюджету покращили ситуацію на річці, очистивши її від сміття ,замулень, затоплених дерев. Необхідно працювати над цим і далі», – наголосив він.

Згідно з попередньою оцінкою, на очищення русла в межах Луцької громади потрібно близько 45 мільйонів гривень. Саме таку суму у Луцьку просять передбачити уряд. Зокрема, у фарватері є вісім ділянок на річці, де потрібно залучати спецтехніку, адже там накопичилося понад 2 тисячі затоплених дерев, намули, наноси, стихійні загати. Існує необхідність підняття з дна затоплених барж.

Після очищення фарватеру, в міській раді сподіваються, що вдасться забезпечити перевезення матеріалів водним шляхом і здешевити їх. Перспективними вантажами можуть бути: пісок, щебінь, ліс, сільськогосподарська продукція тощо. Причому один караван із трьох барж у обмежений водний період за рейс може перевезти 250 тонн вантажу, у повноводний період – до 400 тонн. Це замінює від дванадцяти до двадцяти 20-тонних вантажних машин. Як наслідок – скорочення шкідливих викидів у навколишнє середовище, економія на ремонтах доріг, істотне здешевлення вартості кінцевого продукту за рахунок дешевої логістики тощо.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Уася Показати IP 23 Лютого 2022 18:45
І аеропорт в Крупі зробіть... НьюВасюки.
Анонім Показати IP 23 Лютого 2022 19:07
Зараз саме на часі виділити мільйони на стир,а тероборона не актуальна
Гога Показати IP 23 Лютого 2022 20:17
Все робиться під чийсь бізнес .. за наші гроші !!! А ціна тих матеріалів не на копійку менша не стане !!! Знайдуться 1000 причин чому ціна лишилась як і була ... А дерева ті що на дні річки раніше треба було обрізати ...
Та таке... Показати IP 23 Лютого 2022 21:25
Та ви краще дороги по місту "відновіть"!!! А не кажіть - депутати просять та й просять! Нехай вони скинуться та й відновлять судноплавство по Стиру!
Хохо Показати IP 23 Лютого 2022 21:56
ПВО купіть по периметру Луцька та області

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus