USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Тільки «рошенівські» цукерки: Варфоломій посміявся із закидів РФ щодо хабара за Томос для України

25 Грудня 2018 07:00
Вселенський Патріарх відповів на звинувачення Москви щодо отримання грошей за надання Україні автокефалії, пожартувавши, що взяв лише цукерки та шоколад від президента Петра Порошенка.

Про це повідомляє «Гордон» з посиланням на портал Orthodoxia.Info.

«Хоча Російська Церква звинувачує мене в тому, що я взяв гроші на цю автокефалію, я насправді не отримав грошей, але взяв багато цукерок і шоколаду із заводу Порошенка», – сказав він дітям, які співали цього вечора на честь прийдешнього Різдва.

Патріарх зазначив, що український президент через велику радість, що його країна отримує автокефалію, відправив до Константинополя цукерки та шоколад зі фабрики «Рошен».

У вересні «Русская газета» написала, посилаючись на якісь ЗМІ, що у квітні Порошенко зібрав з наближених бізнесменів $25 млн як плату вселенському патріарху «за томос».

15 грудня в Софійському соборі в Києві відбувся Об’єднавчий Собор, завданням якого було створення помісної української православної церкви. Під час собору предстоятелем єдиної Православної церкви обрали митрополита Епіфанія. Вселенський патріархат визнав підсумки собору і запросив Епіфанія на Фанар 6 січня 2019 року для вручення томосу про автокефалію української православної церкви.

У Російській православній церкві об’єднавчий собор назвали "канонічно нікчемним«, заявивши, що на ньому «неканонічного архієрея обрали таким самим неканонічним предстоятелем».

Кондитерську корпорацію Roshen було створено Порошенком у 1996 році. До її складу входять дві кондитерські фабрики у Вінниці, фабрики в Києві, Кременчуці та Липецьку (Росія), клайпедська кондитерська фабрика в Литві, угорська компанія Bonbonetti Choco Kft, а також масломолочний комбінат «Бершадьмолоко» (Вінницька область). Під час виборчої кампанії у 2014 році Порошенко пообіцяв продати компанію, якщо стане президентом.

Після перемоги на виборах для продажу Roshen було залучено компанію Rothschild. Утім, одразу здійснити угоду так і не вдалося. Порошенко пояснив, що це пов’язано з початком бойових дій на сході України. За словами президента, активи Roshen нібито йому не підконтрольні, ними керує «сліпий траст».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Марина Василівна Показати IP 25 Грудня 2018 10:10
Москва думає так , як сама завжди поступає...!!!!!!!!!!!!!
Анатоль_ Показати IP 25 Грудня 2018 12:57
Ригати хочеться вже вiд тих цукерок
Риголь до Анатоль_ Показати IP 25 Грудня 2018 18:10
то не жери їх! віддай діткам в притулок! чи бомжам на закуску.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus