USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Тіну Канделакі оголосять у міжнародний розшук, – Генпрокурор України

6 Березня 2022 23:08
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова ініціювала оголошення російської телеведучої Тіни Канделакі в міжнародний розшук. За словами генпрокурора, якщо пропагандистка Кремля спробує перетнути кордон іншої держави, то її буде затримано з метою екстрадиції до України.

Про це Ірина Венедіктова заявила у Facebook.

Російській телеведучій закидають поширення завідомо неправдивої інформації, яку вона розповсюджує через свої медійні канали.

«Прокурори, проаналізувавши контент телеграм-каналу, що належить вам, вкрай здивувалися: ви є одним з ключових розповсюджувачів ідей і гасел кремлівської військової машини. Ви, Тінатін Гівіївно. Хіба це може бути правдою? Виявляється, може і є чистою правдою», – звернулася генеральний прокурор до Тіни Канделакі.

Наприклад, 24 лютого цього року ведуча оприлюднила текст такого змісту:«Державність України дуже швидко відновиться після того, як Зеленський і одіозні депутати Верховної Ради, політики України, які за вісім років не змогли наблизити Україну до громадянського миру, покинуть територію країни. В Україну, думаю, повернеться Янукович. Операція розпочалася рівно через вісім років після Майдану 2014-го».
Ірина Венедіктова зазначила у зверненні до Тіни Канделакі: «Підконтрольна влада ЗМІ в РФ навмисно годує громадян дешевими фейками, а ви, Тінатін Гівіївно, в цій інформаційній їдальні роздаєте протухлі десерти».

Відтепер процесуальний статус Тіни Канделакі в Україні – особа, підозрювана у скоєнні злочину.

Найближчими днями українські прокурори ініціюють процес оголошення телеведучої в міжнародний розшук.

Відзначимо, що Тіна Канделакі – російська журналістка, телеведуча, продюсерка, громадська діячка, заступниця генерального директора «Газпром-Медіа» і директорка «Газпром-Медіа Розважальне телебачення», в. о. директора телеканалу ТНТ.

Нагадаємо, український суд дозволив заарештувати і доставити до країни для обрання запобіжного заходу російського співака Олега Газманова, який підтримує кремлівський режим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus