USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ТОП-10 найяскравіших українських стартапів останніх років

24 Серпня 2018 19:29
Сьогодні Україна святкує 27-й рік незалежності. І українській IT-індустрії теж є чим похвалитися. В останні роки Україна перетворилася з "донора мізків" в справжню кузню цікавих і самобутніх стартапів, багато з яких стали успішними на міжнародній арені.

Звичайно, до появи українських джобсів, масків і цукербергів ще багато чого має відбутися, але перші дзвіночки для цього вже точно прозвучали.

Портал Новое Время згадує 10 найяскравіших українських стартапів останніх років.

Prometheus

Напевно, найвідоміший український проект останніх років, що зробив революцію в сфері освіти. Prometheus - платформа онлайн-курсів дистанційної освіти не лише стала українською Coursera, а й пішла набагато далі, зробивши істотний вплив на освітню систему в Україні в цілому.

Завдяки Prometheus десятки тисяч користувачів не виходячи з дому стали отримувати раніше недоступну їм освіту за вельми затребуваним сьогодні професіями. І історія "був сантехніком - став айтішником" перетворилася з казки в реальність.

Prometheus безкоштовно запустив кілька відомих західних навчальних курсів, таких як легендарний курс критичного мислення та десятки курсів власної розробки за участю кращих українських викладачів з різних спеціальностей. Також Prometheus почав співпрацю з українськими ВНЗ, допомагаючи їм відкрити напрямок дистанційного навчання. Пізніше з'явилися масові онлайн-курси для шкіл і підготовки до ЗНО, і курс, що допомагає поступити у провідні західні університети.
TripMyDream

Запущений у 2015-му, вже через рік цей сайт став найкращим туристичним стартапом у світі.

Ідея творців полягає в тому, щоб не просто підібрати користувачам кращі варіанти авіаквитків, - а автоматично визначити кінцевий пункт призначення, в залежності від бюджету, пори року і типу відпочинку.

У 2016 році TripMyDream став найкращим туристичним стартапом світу, за підсумками конкурсу Seedstars Summit 2016. Команда отримала $500 тис інвестицій і вже непогано заробляє на ринку Великобританії.
Preply

Подібно онлайн-курсів Prometheus, цей стартап-освітня платформа пропонує користувачам онлайн-репетиторів з усього світу для вивчення мов і різних навчальних предметів.

Компанія була заснована в 2012-му і спочатку пропонувала свій сервіс для України і країн СНД.

Зараз же, штаб-квартира Preply розташована у Бостоні і, зі слів засновника і керівника стартапу Кирила Бігая, США є найбільшим ринком для них.
Petcube

Стартувавша на Kickstarter у 2012-му, зараз компанія виробляє гаджети для власників домашніх тварин.

Головний офіс компанії розташований у Cан-Франциско, там Petcube пропонує клієнтам інноваційні рішення для дистанційної взаємодії з їх тваринками.

Пристрої, об'єднані в мобільному додатку, дозволяють не лише спостерігати за тваринами, а й взаємодіяти з ними на відстані.

Наприклад, пограти лазерною вказівкою з котом або погодувати вашого молодшого друга одним натисканням кнопки на смартфоні.
iBlazr

Цей стартап також отримав перше фінансування від Kickstarter у 2013-му і незабаром зміг запустити серійне виробництво портативних спалахів для смартфона.

Згодом компанія налагодила виробництво в Китаї, розробила бездротову версію світлодіодного спалаху і якісний мобільний аксесуар навіть потрапив в онлайн-магазин Apple.

Нещодавно, компанія, яка створила iBlazr анонсувала новий продукт - концептуальні бездротові навушники Airphones.
Delfast

Ще один український продукт, який в минулому році зміг зібрати гроші на Kickstarter для створення електровелосипеда з найдовшим пробігом від однієї зарядки.

Топова версія гібридного велосипеда коштувала $2989, могла розігнатися до 80 км/год і мала запас ходу до 380 км. 13 жовтня 2017 велосипед Delfast встановив світовий рекорд на київському велотреку, проїхавши 368 кілометрів на одній зарядці, не використовуючи педалі.

Компанія також відома тим, що здійснює термінову доставку на електровелосипедах у Києві і Варшаві всього за одну годину
Ecois.me

Кілька років тому український енергозберігаючий стартап зібрав гроші на виробництво цифрової системи домашнього енергоменеджменту.

Їх пристрій під'єднується до електроприладів будинку і дозволяє не тільки відслідковувати і оптимізувати споживання ресурсів, а й підказує користувачам як краще заощадити, коли запустити пральну машину, не забути вимкнути праску і т.д.

Зараз головний офіс компанії розташований у Лондоні і команда готує до виробництва нові універсальні датчики для енергозбереження та безпеки будинку.
Myhelix

Заснований в 2016-му, стартап пропонує проаналізувати дані ДНК і правильно налаштувати свій раціон, дізнатися допустиму норму алкоголю, кофеїну та інше.

Творці стартапу - дві випускниці інституту біології КНУ ім. Т.Г. Шевченко - зараз розвивають власну концепцію "Smart ЗСЖ".

Сьогодні компанія з офісом у Києві займається комерційними ДНК-тестами і надає інформацію про те, як функціонує організм і що може бути корисним або згубним конкретно для кожної окремої людини.
Competera

Один з найвідоміших українських стартапів, що займається фінансовими технологіями та розробляє SaaS-рішення для ecommerce і виробників.

З 2014-го Competera заробила кредит довіри великих інтернет-магазинів з різних країн і доволі успішно продає підписку на свої послуги.

B2B компанія надає клієнтам інформацію про оптимальну цінову політику, максимізацію прибутків і дозволяє їм відслідковувати свою продукцію, моніторити дії конкурентів та порівнювати ціни.
Augmented Pixels

Cтартап бере коріння з Одеси 2011 року. Хто б міг подумати, що вже за кілька років українська компанія переїде у Кремнієву долину і буде конкурувати з Google в області доповненої реальності.

За час свого існування Augmented Pixels отримали понад $1 млн інвестицій і займалися розвитком робототехніки, нерухомості й рітейлу. Діяльність компанії заснована на технології доповненої реальності, детальному 3D-скануванні і наповненні об'єктів якісним контентом.

Одними з клієнтів компанії є науково-популярний американський телеканал National Geographic.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus