USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

ТОП-8 луцьких депутатів, які боргують за «комуналку»

4 Березня 2011 17:59
У Луцьку склали рейтинг депутатів Луцької міської ради, які несвоєчасно розраховуються за спожиті комунальні послуги.

Серед вісімки депутатів, які потрапили до статті Андрія Лучика в газеті «Хроніки Любарта» за 3 березня 2011 року, опинилися лише обранці, що мешкають в Луцьку. Відправною точкою дослідження автор вибрав 1 січня 2011 року, тобто аналізував борг, який виник на той момент.

«На наявність заборгованості перевіряли адреси, за якими зареєстровані або фактично проживають луцькі обранці. Якщо стосунок помешкання до певного депутата не підтверджувався, ми його не вносили до рейтингу», – йдеться у статті.

Отож, рейтинг має такий вигляд:

8 МІСЦЕ. Артур Василевський – 130,47 гривень

Обраний за списками партії «Батьківщина» голова Волинської обласної організації Спілки офіцерів України мешкає у двокімнатній квартирі на Гулака-Артемовського, 5, та користується 100-відсотковими пільгами зі сплати комунпослуг.

За січень 2011 року рахунки виставлено лише за воду, землю та кабельне ТБ. За утримання будинку – невелика переплата (5,44 грн). А заборгував Артур Улдисович за опалення (5,93 грн), стоки гарячої води (115,45 грн ) та за землю (9,09 грн).

З огляду на те, що місячний платіж за землю, який йде до міського бюджету, становить всього 16 копійок, можна припустити, що пан Василевський ігнорує його вже більш як чотири з половиною роки…

7 МІСЦЕ. Богдан Шиба – 227,94 гривень

У колишнього міського голови Луцька, якого обрали за списками партії «За Україну!», борг трішки більший, ніж в Артура Василевського.

Проте з квитанції робимо висновок, що платить Богдан Шиба регулярно, а заборговані за газ 227,94 гривні є радше прикрою випадковістю: місячна плата на Коперніка, 43 становить 537 гривень, що значно більше за суму боргу.

Також варто зазначити, що за інші комунальні послуги Шиба платить авансом. Нехай кілька гривень, та яка-не-яка переплата.

6 МІСЦЕ.
Аскольд Пекарський – 242,74 гривень


Ще один депутат від «Батьківщини», підприємець. Проживає на пр. Соборності, 14 та користується 50-відсотковою пільгою на сплату комунпослуг.

Має невелику переплату за користування гарячою водою та її стоками, ще майже 100 гривень сплатив наперед за електроенергію.

А ось за іншими статтями – заборгованість рівно за один місяць. Очевидно, заклопотався перед Новим роком...

5 МІСЦЕ. Святослав Боруцький – 363,34 гривень

Власниця квартири на вулиці Ветеранів, 15, де мешкає голова фракції ВО «Свобода» в Луцькій міській раді, платить за комуналку на 25 відсотків менше.

Судячи з квитанції, раніше власники цього помешкання мали заборгованість, яку успішно реструктуризували. Та попри це, на 1 січня 2011 року за цією квартирою борг – забули заплатити за останній місяць.

Гадаємо, що Святославу Боруцькому, який тимчасово не працює, міська громада пробачить таку забудькуватість.

4 МІСЦЕ. Сергій Волик – 522,94 гривень

Черговий представник «Батьківщини» і генеральний директор ТзОВ «Магніт» (свого часу це товариство, яке пов’язують із Олександром Свиридою, бралося будувати торговий центр на Театральному майдані) вочевидь принципово не сплачує за утримання будинку.

Бо за такими статтями житлово-комунальних витрат, як вивезення сміття, електроенергія та плата за землю, власник квартири на Новочерчицькій, 33 заборгованості не має.

За газ вона становить 95,24 гривні, що менше, ніж щомісячний платіж у майже 164 гривні. А ось навпроти утримання будинку красується немала цифра – 427,70 гривні, що, якщо поділити на 62,70 гривні щомісячного внеску, дорівнює семи місяцям заборгованості…

Хто там шукав чим заплатити двірникам?

3 МІСЦЕ. Євгеній Ткачук – 1 351,25 гривень

Трійку неплатників починає не просто депутат від «Сильної України» та директор ПП «Автоцентр Плюс», а ще й член постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Мешкаючи у двокімнатній квартирі на вулиці Станіславського, 48-а, Євген Ткачук примудрився заборгувати комунальникам за три місяці.

Тобто відколи він став депутатом Луцької міської ради, ще жодного разу не заплатив за надані послуги.

2 МІСЦЕ.
Олександр Магеровський – 1 510,75 гривень


Хоча сума заборгованості ще одного депутата від «Свободи» більша, ніж у попередників, йдеться про борг лише за один місяць.

У будинку на вулиці Тимірязева, в якому прописано тільки дружину Олександра Феофановича, взимку напалюють за місяць газу на 1 200–1 500 гривень, - пишуть «Хроніки Любарта».



1 МІСЦЕ. Олександр Пилипович – 3 055,75 гривень
Очолює наш рейтинг депутат від «Батьківщини», підприємець. Мешкаючи у трикімнатній квартирі на Карпенка-Карого, 9, що зареєстрована на дружину пана Олександра, родина заборгувала 219 гривень за утримання будинку, 1 155 гривень за газ та 1 681 гривню за опалення.

Браво! Гідний показник для обранця луцької громади!
***
Не забули ми й про ложку меду в бочку дьогтю: Луцька міська рада налічує 50 депутатів, і більшість з них не просто вчасно розраховуються за комунпослуги, а й платять наперед. Іноді така переплата вимірюється копійками, а іноді – й кількома тисячами.

Ось, наприклад, Ганна Кравчук із «Батьківщини» переплатила понад 1 200 гривень за користування електроенергією, а підприємець Валерій Бондарук з тієї ж політичної сили – понад 5 000 гривень за газ та електрику.

СЛОВО ФІГУРАНТАМ

«ВН» 4 березня звернулися до учасників рейтингу, аби ті прокоментували інформацію і повідомили, коли планують розраховуватися за надані комунальні послуги.

Отож, депутат Євгеній Ткачук зізнався, що статтю ще не читав, проте від боргу не відмовляється.

«Дружина забула. Просто забула. От вже йде платити, як тільки в банку обід закінчиться. Що зробиш? Я не є злісним неплатником, я маю можливість, ви ж розумієте Можу наперед заплатити. Недогледіла», – каже депутат.
За годину депутат підтвердив, що увесь борг оплатив. Каже, що хотів ще й наперед проплатити, проте банк відмовився приймати гроші авансом.

Депутат Богдан Шиба каже, що за комунальні послуги платить регулярно і справно. Більше того, в оприлюднених даних закралася, певно, якась помилка, бо сума, яку депутат має сплатити по перерахунку ціни за газ становить близько 800 гривень. Цю суму він має заплатити до травня. Переконує, що обов’язково виплатить, як робив це завжди.

«Це не прикра випадковість. І це не 200 гривень. Я вже згадав, там 800 гривень, тому що відбувалися перерахунки за минулий рік. Ціна на газ залежить від спожитого газу. 849 гривень нарахували мені за газ, і їх треба заплатити до 27 травня, здається. Це не є заборгованість. Це перерахунок за вартість газу», – коментує колишній мер.

Депутат Олександр Пилипович, який став лідером рейтингу переконує, що цифри не відповідають дійсності.

«Цього бути не може просто. Це не правда», – каже депутат. Пилипович коментує, що «якщо були два-три дня, чотири, тиждень борги – це природно, всяке трапляється», однак про таку суму боргу він чує вперше.

Пилипович запевнив, що про те звідки журналісти дізналися про таку суму боргу розбереться його дружина.

Депутат Артур Василевський каже, що боргу в нього немає. І навіть запропонував піти в «зберкасу» і в цьому пересвідчитися.

«Я думаю, що це не відповідає дійсності, бо в мене на руках распечатка, що це все сплачено. По-друге, якщо є якась сума, то це скоріш за все просто на кінець місяця повинна була бути якась оплата. Але це не є заборгованість, це просто нарахування за поточний місяць», – каже депутат.

Обранець Аскольд Пекарський відверто зізнався, що публікації не читав, а про власний борг навіть не підозрював. До того ж, депутат платить за «комуналку» регулярно, злісним неплатником ніколи не був.

«В списках боржників, які вивішують у нашому будинку, ні разу себе там не бачив. А в січні в мене взагалі виникла переплата, бо напередодні і дружина заплатила, і я. Єдине, що може бути, то це борг по утриманню будинку. Але це чисто такий технічний недогляд. Нема в мене такого свідомого бажання не платити», – пояснив Пекарський.

Натомість депутат Святослав Боруцький здивувався, що його віднесли до боржників. Каже, що в нього платиться все дуже вчасно.

«Я на жаль газети не читав. За останній місяць, може, таке й було. Поки вийшли «Хроніки Любарта», воно вже погашено. Ми є дуже чемними платниками», – запевнив «свободівець».

Депутат Сергій Волик розповів, що ніколи раніше не фігурував у таких списках. Щоб умисно не платив або не мав можливості заплатити – такі варіанти обранець виключив, проте зізнався, що борг таки має.

«На 1 січня в мене нараховано 429 гривень, а було сплачено 62. Квитанція за сплату в мене датована 26 грудня. Там все сплачено, крім утримання будинку», – розповів він.

«Але так, як вони цей будинок утримують, то я маю повне моральне право взагалі не платить за нього. За ті роки, що я там прожив, склалось враження, що ЖЕК навіть не знає, де той будинок знаходиться. Ремонт ні разу не робили, сходи не миються, лампочку ніхто ніколи не вкрутив», – бідкається він.

«Заборгованість не катастрофічна. Я її однозначно заплачу. Винуват – значить винуват», – сказав Волик.

А Олександра Магеровського інформація про заборгованість не здивувала. На це, каже він, були свої причини, серед яких і тривала затримка зарплатні.

«Трошки є. Будемо потрошки розхльобувати. Що зробиш? Така скрізь ситуація, що навіть ми позволяємо собі такі от негативні речі. Та ще й трохи ремонтом зайнявся, то всі гроші туди йдуть. Але це тимчасово, тут нічого такого страшного», – запевнив обранець громади.

***
Автор статті в «Хроніках Любарта» також надав редакції «ВН» фото «комунальних» квитанцій депутатів Артура Василевського та Олександра Пилиповича.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
АсЯ Показати IP 4 Березня 2011 18:17
А що тільки депутатів провірили ? А працівників Міської та обласної ради ?? Слабо ?
kaka Показати IP 4 Березня 2011 18:26
Від цього шиби комунальники тільки й мали проблеми - за людей їх не вважав. А зараз показово це робить. Не вірте про те що помилка - він брехун. І всі це знають.
дідо Показати IP 4 Березня 2011 18:52
цікаво де журналісти взяли цю інформацію.. це ж злочинне розповсюдження приватної інформації... це є внутрішним питанням між клієнтом і надавачем послуг..і платити зі запізненням не є злочином.і є звичанними комерційними відносинами ,які регулюються договором. совки скоро камсамольській прожектор намалюють
Hunter до дідо Показати IP 5 Березня 2011 02:54
1.Приходиш в банк. 2.Називаєш адресу. 3.Платиш за якусь послугу. 4. Отримуєш квитанцію. Або просто береш дудлікат квитанції. Ніякого криміналу.
дідо Показати IP 4 Березня 2011 19:21
Журналіста необхідно допитати,який службовець банка чи пошти вчинив злочин викрадаючи службову інформацію...куди дивиться міліція та прокуратура ?
%%% Показати IP 4 Березня 2011 19:46
вибач "діду", але поперлись в політику,у владу то нехай люди знають
А шо Показати IP 4 Березня 2011 20:00
Як пішли в депутати - то нехай будуть готові до пристальної уваги громади - а якшо соромляться боргів то нема чого долю громади вирішувати. Так і мусть бути - журналістам респект !
Депутат Показати IP 4 Березня 2011 20:00
Абсолютно погоджуюсь! Поширення такої інформації - злочин. Навіть не правопорушення. Тут повинні бути притягнуті до відповідальності як журналст, так і особи, які надали ці дані. Якщо ж автор наводить "борги" у 130-500 грн, то це взагалі смішно, адже це ж ніяка не заборгованість, а поточні платежі! Як то кажуть "як не вкушу, то хоч обгавкаю".
Споживач, що вчасно платить. Журналіст Показати IP 4 Березня 2011 20:19
Депутати - такі ж споживачі послуг і боржники, як і тисячі і десятки тисяч інших лучан. Вони десь працюють, позаяк не є звільненими від роботи, де заробляють на прожиття собі і своїй сімї. Очевидно, люди памятають, як у важкі 90-ті на вулицях стояли щити з прізвищами злісних неплатників комунальних послуг. Серед них були такі прізвища, як Божидарник, Товій Рівець, Скалицький і десятки інших небідних людей. Сподіваюсь, що ці прізвища про щось читачу говорять? Хто вчасно платить? Бідота. Старенька бабця влітку продасть два відра полуниці, стоячи на милицях, і швиденько кульгає заплаптити "за квартиру", бо вона ще не забула сталінський режим 1947 року, коли до сільради енкаведист і під удари його шомпола по спині підписувалось зобовязання про придбання облігацій. А багатій збирає гроші, бо треба поміняти "БМВ" на "Лексус". Для "Хронік" непочатий край сизифової роботи по винаходу нової конструкції велосипеда. Як на мене, то це цинічно і примітивно - "викопати" десь якісь папірці, вивішувати їх на загальний огляд і підставляти груди під ордени. Черговий раз гора народила мишу. Бридко! Пане Ричук, зніми цей ганебний так званий матеріал, бо ти в очах споживачів вже впав на пять щаблів!
Читач Показати IP 4 Березня 2011 20:42
Дурнішої інформації зробленої за чиємось замовленням, я ще не зустрічав...але чого дивуватися....це ж Волиньська газета, волинські новини....якесь жахіття...просто стидно це читати...
ЧУЙна Показати IP 4 Березня 2011 20:47
І правильно зробили!!!Молодці!!!Після такого ще вистачає цинізму на сесіях міськради звітувати про заборгованість населення за компослуги!!)))Хай почнуть із себе. Тим паче, у списку ніби не такі вже бідні люди..
чиновник місьради Показати IP 4 Березня 2011 21:07
Я чекаю, доки Лучик вийде з розумового "цейтноту" і напише щось хоч трішки варте уваги. А щоб розвісити ці жовті паперові цидулки, вистачає однієї звивини в голові і однієї - в шлунку.
до Дідо Показати IP 4 Березня 2011 21:18
А,Ви,Дідо,наївні:-) Хто може заборонити Вам заплатити за когось любу суму комунальних? Так само і журналіст заплатив за "бідних" 10 копійок,подивіться уважно в квитанції.А на руки отримав квитанцію.Хіба ми зобов'язані приходити в банк для оплати комунальних платежів з паспортом? :-) А Пилипович брехун,негарно...Фракції варто задуматися,з ким працюють.І в луцькій "Батьківщині" ,як видно,брехунів вистачає...
Вінстон Показати IP 4 Березня 2011 22:47
Фігня всяка... ніби інших проблем невистачє...брєд...
Л А Д О М И Р Показати IP 4 Березня 2011 23:10
Досить важлива інформація для квартирних злодіїв. "Браво ВН".
Читач Показати IP 5 Березня 2011 09:02
Тут вчора ввечері мала стояти оцінка цьому сокирному творінню? Споживача, який вчасно платить. Чомусь немає?
111 Показати IP 5 Березня 2011 09:22
Це правильно що ВН викрили злісних неплатників, та ще обранців громади. По совісті це правильно. А яким шляхом взяли цю інформацію... От номер перший по списку міг же чесно на виборах сказати - "я прийшов щоб за рахунок інших користуватись комунальними послугами, заганяти господарство Луцька в борги та намагатись довести його до розрухи. Прошу підтримати мене в такому нелегкому починанні, зобов"язуюсь неплатити до кінця каденції"
Свєточка-конхвєточка Показати IP 5 Березня 2011 09:29
Учора прочитала "Хроніки" й подумала: "А непоганий матеріал!". Правда, знаю, як не просто такі публікації робити. Навіть не реально, якщо хотось (!) не допоможе. Звісно, у цього когось є своя мотивація, для чого допомагати (надавати інформацію) пресі. Коли ж почитала продовження на ВН, мене почали мучити запитання. Може, хто й відповість. 1. Чому вся інформація про борги датується 1 січня? Вже ж - березень!Не вдалося отримати свіжішу інформацію? Чому, раз доступ є? 2.Чому якість фото чеків така паскудна? Перефотографувати документ цифровим фотоапаратом - просто. І все читається! 3. Чому чеків лише два? Де решта? 4. Я розумію, що депутати - публічні люди, але яким чином ці чеки потрапили на руки до сторонніх людей? тут претензії добанку. А загалом - матеріал, звісно, резонансний. Але ті два чеки, а наявність цифр доводить, що були й інші, - бютівські. Невже свої своїх "мочать" таким способом? Але Лучику - респект, що наважився.
Даю відповіді на запитання: 1. Матеріал для аналізу збирався в кінці лютого. В лютому населення сплачує за комунпослуги, спожиті у січні. Тому заборгованість видно станом на 1 січня (те, що залишилося з минулого року). 2. Якість чеків така паскудна, бо це все, що зміг витягнути зі своєї цифрової мильнички увечері при паскудному освітленні. Вдень та ще й хорошим фотоапаратом перефотографувати - не проблема. 3. Чеків лише два тому, що лише Пилипович і Василевський у коментарях ВН категорично заперечили відсутність заборгованості. Тому наводжу докази. 4. Претензій до банку бути не може, адже все відбувалося в рамках закону. Невелика благодійна допомога депутатам на сплату комунпослуг злочином не є. ;) 5. Чеки були не лише бютівські, а й свободівські, регіональні, фронтзмінівські, заукраїнські, сильноукраїнські, нашоукраїнські та європейськопартійні. Чистоту експерименту витримано. :)
Андрій Лучик до Андрій Лучик Показати IP 5 Березня 2011 10:59
6. Ніде не вказано адрес проживання депутатів, чим не порушено їхніх прав на захист приватної інформації.
Читач Показати IP 5 Березня 2011 11:12
Читачі мали б змогу почути чи почитати різні думки з приводу "подвигу" Лучика, який йому тут присвоює Конфеточка, але, як не сумно, тут домінує думка автора, який вивісив на всенародний огляд чужу "білизну", на що не мав права з жодної точки зору. Зараз триває активне обсмоктування цієї "білизни" "своїми", як би - внутрішня переписка. Інші думки тут ігноруються, але вони будуть предметно викладені в інших ЗМІ.
дідо Показати IP 5 Березня 2011 13:21
До Лучика...шоб отримати на пошті ці квитанції,ти преставився призвіщами депутатів...тобто вчинив злочин...або почтовий працівник вчинила злочин роздрукувавши квитанції за оплату... КУДА ДИВИТЬСЯ МІЛІЦІЯ,ПРОКУРАТУРА ТА КЕРІВНИЦТВО ПОШТИ ?
Hunt Показати IP 5 Березня 2011 14:29
та який же злочин вчинив???? написано ж "Невелика благодійна допомога депутатам на сплату комунпослуг злочином не є"...не важко здогадатись, що Лучик просто оплатив послуги Василевського та Пилиповича, і як документ, що підтверджує оплату, йому вручили квитанції. тому все в рамках закону - ніхто не забороняє одній людині оплатити комун послуги іншої.
Анатолій Котлюк Показати IP 5 Березня 2011 15:55
Та чого ви причепилися до чоловіка? Нормальна стаття. Звичайно нікому не подобається коли лізуть в особисте життя, але то вже й не таке особисте. Тим більше депутати мають показувати приклад громаді, а той останій депутат змусив мене задуматися може й мені не платити за комунальні...
дідо Показати IP 5 Березня 2011 17:06
Толік, приклад чого ?...Платити за послуги не є подвигом чи громадянським обовязком.Якшо людина не платить їй нараховують штрафи та пеню і припиняють послуги,подають до суду. Даний випадок взагалі показує непрофесійність керівників надавачів послуг, які не спроможні працювати нормально згідно договорів.Юристів Луцьктепла,Волиньгазу та Жеків треба гнати мітлою.
правдоруб Показати IP 5 Березня 2011 20:43
пилипович ще від виборів не відійшов фінансово,а тупіки не гумові і дороги вже не порішати.P.S.дякую за приклад неоплати невідмінно скористаюсь
dertov Показати IP 5 Березня 2011 21:11
а звідки Ви взяли, що то борги? Якщо, наприклад, у людини немає договору на надання послуг, то цілком очевидно, то і немає відносин..А те що на стовпі чи ще десь вивішено, не факт, що то борг.
Вася Показати IP 5 Березня 2011 21:36
До 500 гривень - це не серйозна заборгованість. В минулому скликанні була депутатка, яка мала 26 тис. гривень заборгованості. Було б цікаво взнати, яка заборгованість у наших бізнесменів крутих?
00 Показати IP 6 Березня 2011 16:23
ДІДО недавно вийшов закон про інформацію, за яким будь-хто може отримати інформацію що стосується міськради, депутатів, бюджету, витрат на утримання чиновницького апарату...
лучанин Показати IP 6 Березня 2011 19:54
ЦЦЕ приклад депутатської більшості в мміській Раді від Батьківщини і ССвободи,люди кого ми обрали,ГАНЬБА.... г г
Анатолій Котлюк Показати IP 7 Березня 2011 08:47
Юристам варто було б взятися за ту майже сотню людей які винні більше як 3000 грн за комун. і того хто боргує взагалі більше як 50 тис. так принаймі звітували в мерії
Людмила Показати IP 7 Березня 2011 14:27
"Луцьктепло" подало позов до суду за борги власника однієї квартири. Суддя Пахолюк двічі суд відкладав, тому що ЮРИСТ "Луцьктепло" приходив в судове засідання п'яним в стельку (засідання були призначені на 14.30). В подальшому суддя призначав засідання на 10 год, щоб ЮРИСТ не встиг напитися.
за правду Показати IP 7 Березня 2011 19:16
скажіть, от в простих людей-боржників конфіскують майно на суму боргу, причому вона не така вже й велика.....а от славні мужі не платять і нічого. Де справедливість?????? мова не лише про Волинських можновладців, а про всіх.
дідо Показати IP 9 Березня 2011 09:23
ВН, де коментар ?...у вас редактор зі совковою ментальністю... кожна людина має право на думку,а ви лягаєте то під Клімчука, то під дупутатів з міськради... ЦЕ НЕ ЯНУКОВИЧ ЦЕНЗУРА, ЦЕ ВИ Є ЦЕНЗУРОЮ.
дідо Показати IP 9 Березня 2011 09:58
громадянин Лучик оплатив рахунки депутатів..та це ж хабар!!!! КУДИ ДИВИТЬСЯ МІЛІЦІЯ ТА ПРОКУРАТУРА... Лучику може земельки виділили ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus