USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

ТОП подій легкоатлетичного 2016 року

13 Січня 2017 19:05
Рік, що минув, був успішним для волинської легкої атлетики. Цього вдалося досягти завдяки зусиллям Федерації легкої атлетики, тренерів, спортсменів і, звісно, спонсорській та благодійній допомозі, зокрема, Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Прес-служба ФЛАВО підсумовує найважливіші етапи розвитку королеви спорту й виступи наших атлетів на сторінках газети Волинські Новини №49.

Найкращий чемпіонат України – у Луцьку

16-19 червня на «Авангарді» відбувся відбірковий чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих і молоді. Він зібрав цвіт національної атлетики, найкращі з найкращих вибороли ліцензії на Олімпійські ігри в Бразилії. Чотири дні змагань дозволили легкоатлетам показати результати світового рівня, а сам чемпіонат і спортсмени, і офіційні особи ФЛАУ назвали за організацією найкращим в історії вітчизняної легкої атлетики.

У Луцьку атлети встановили три рекорди України. Чемпіонат транслювали у прямому ефірі на ТБ, на «Авангарді» глядачі спостерігали за стартами на двох великих та чотирьох менших моніторах.

Президент ФЛАВО – перший віце-президент ФЛАУ

Уперше представник Волині став першим віце-президентом Федерації легкої атлетики України. На цю посаду під час звітно-виборчої конференції ФЛАУ, яка відбулася 8 жовтня у Запоріжжі, обрано Президента Федерації легкої атлетики Волинської області Володимира Рудюка. Під час голосування за нових віце-президентів ФЛАУ за Володимира Петровича віддав голос 21 делегат конференції.

Перемоги Юрія Русюка

Цей рік був особливо вдалим для стаєра з Горохівщини. Юра став другим на Київському напівмарафоні-2016, виграв Ковельський півмарафон і кваліфікувався на чемпіонат Європи в Амстердамі. Крім того, Русюк був першим на 17th Gutenberg Marathon у німецькому Майнці, виграв перший космічний півмарафон у Житомирі, тріумфував на першому півмарафоні «Лучеськ», а також був п’ятим на Дуб­лінському марафоні.


Міжнародний прорив

24 квітня на «Авангарді» вперше після початку україно-російської війни відбулися міжнародні легкоатлетичні змагання – Матчева зустріч Україна-Білорусь-Туреччина U-18. На змагання завітав і Президент українського НОК та перший віце-президент МОК Сергій Бубка.

Українські атлети на ній перемогли у 12 дисциплінах, що забезпечило загальну перемогу нашої збірної. Для багатьох спортсменів це був перший міжнародний старт.

«Авангард» – сертифікована арена

У лютому 2016 року «Авангард» отримав сертифікат ІІ категорії від IAAF – Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій. Відтак арена може приймати міжнародні змагання та всі внутрішні українські чемпіонати.

Ще один легкоатлетичний стадіон

У вересні в Нововолинську урочисто відкрили універсальний спортивний комплекс. Він діятиме при НВК «Нововолинська спеціалізована школа №1». Оновлення стадіону відбувалося за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно із Нововолинською міською радою. Новий спорткомплекс включає легкоатлетичні доріжки із сучасним покриттям, футбольне поле зі штучним покриттям найновішого покоління, а також волейбольний та баскетбольні майданчики із якісним нетравматичним покриттям.

Успіхи волинської молоді

Збірна Волинської області виборола високе шосте загальнокомандне місце на чемпіонаті України з легкої атлетики серед юнаків (1999 р. н. і молодші), який відбувся у червні в Кропивницькому.

А у вересні в Луцьку збірна Волині виборола четверте місце на Командному чемпіонаті України з легкої атлетики серед юнаків 2001 р. н. Це найкращий виступ нашої команди в історії.

Рік став надуспішним для вихованців Любешівської ДЮСШ. Тричі любешівці піднімалися на п’єдестали чемпіонатів України, причому у вересні було завойовано перше місце на Командному чемпіонаті України в Луцьку, а згодом – і першість на чемпіонаті України серед ДЮСШ у Кропивницькому.


Чотири олімпійці

Стільки волинських легкоатлетів ще ніколи не їздило на Літні Олімпійські ігри. Практично кожен другий волинський олімпієць у Ріо-де-Жанейро представляв королеву спорту. Ірина Климець (метання молота) кваліфікувалася в Ріо ще у лютому на Чемпіонаті України. А от Іван Банзерук (спортивна ходьба, 50 км), Надія Боровська та Валентина Мирончук (спортивна ходьба, 20 км) виконали олімпійські нормативи на травневому чемпіонаті світу в Римі. До того ж, Банзерук у підсумку був шостим в індивідуальному розрізі та срібним медалістом ЧС у командному заліку.

У Ріо Іван Банзерук та Надія Боровська показали найкращі результати серед українців.
Іван Банзерук (№38)

Даниленко – шостий на ЧЄ в Амстердамі

Данило Даниленко торік увійшов до естафетної збірної України 4х400 метрів. На чемпіонаті Європи в Амстердамі наші хлопці пробилися до фіналу, й у вирішальному забігові в чоловіків біг Данило Даниленко. У фіналі Даниленко, Гуцол, Бураков та Бутрим показали час 3.04.45 та посіли шосте місце серед 16 команд, які змагалися в естафеті 4х400 метрів.


Збори олімпійців

У травні-липні «Авангард» став місцем проведення навчально-тренувальних зборів для членів збірної України з легкої атлетики, які готувалися до Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро. У Луцьку вперше в історії тренувалися найкращі легкоатлети України. Зокрема, у травні на «Авангарді» бігали зіркові спринтери, а безпосередньо перед Ріо вправлялися стрибуни (довжина, висота та потрійний).

До послуг наших збірників були доріжки та сектори головної спортивної арени області, тренажерна зала, проживання в найкращому готелі міста, трансфери від стадіону до готелю і щирі побажання найрезультативніше виступити на Олімпіаді.

Юрій Конкевич

Фото: fla.volyn.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus