USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Історична перемога: волинська ДЮСШ – найкраща в Україні

10 Жовтня 2016 16:28
Вперше в історії дитячо-юнацька спортивна школа з Волині стала найкращою серед усіх в Україні. Першість для області під час всеукраїнських змагань виборола Любешівська ДЮСШ.

У вересні 2016 року відбулася низка всеукраїнських легкоатлетичних стартів, результативну участь в яких показали волинські спортсмени. Зокрема, вихованці Любешівської дитячо-юнацької спортивної школи, які представляли Волинь у двох командних чемпіонатах України серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл і двічі виборювали перші місця: 19-20 вересня у Луцьку на чемпіонаті України серед ДЮСШ та 26-27 вересня у Кропивницькому на чемпіонаті України серед ДЮСШ.

Згідно з результатами змагань, дитячо-юнацька спортивна школа з Волині вперше стала найкращою в Україні. Першість для області під час всеукраїнських змагань виборола саме Любешівська ДЮСШ.

Високі спортивні результати на всеукраїнських змаганнях з легкої атлетики продемонстрували вихованці Любешівської ДЮСШ і в особистому заліку. Зокрема, це Шоломіцька Валерія, Петрик Юлія, Корецький Тарас, Кух Іванна, Фарина Яна, Шитлюк Владислав, Медведюк Дмитро, Меліщук Іванна, Котик Юлія, Вовк Ірина.

Кандидат в майстри спорту Дарина Касян, яка виборола золото в обох вищезгаданих змаганнях, розповіла, що головними її суперниками були саме колеги по команді. Дівчина каже, що до змагань віднеслась дуже серйозно і старанно готувалась з тренером.
«На старті найбільше допомагає те, що тренер дуже підтримує. Я мушу слухатись його настанов. Саме завдяки цьому я досягнула такого виского результату», - каже спортсменка та зауважує, що в 2018 році сподівається взяти участь у Юнацьких олімпійських іграх. Та додає, що для цього докладе максимум зусиль.

Учасник чемпіонату Європи з легкої атлетики серед юнаків та дівчат в Тбілісі Андрій Синдюк зауважив, що поїздка видалась доволі успішною. А все завдяки тому, зі слів юнака, що тренер поставила високу планку, яку спортсмен зміг досягти.
«І це допомогло, перемогою завдячую повністю їй. Вона ділилась своїм досвідом, радила, як краще. Поїздка була чудова, багато вражень, окрім того, хотілось би відмітити високий рівень змагань», - каже Андрій.

Майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики, тренер-викладач Любешівської ДЮСШ Олександр Борисюк похвалив своїх підопічних та наголосив, що молоді ще є куди розвиватись. Але для цього не завжди вистачає матеріально-технічного забезпечення. Зокрема, з його слів, Любешову вкрай необхідна база для занять в зимовий період. Адже залучати дітей до тренувань найкраще в холодний пору року, а не влітку. Натомість через відсутність місця для тренування в цю пору року, вони фактично втрачають 5 місяців. Тренер зізнається, що для занять навіть переобладнав власний гараж.
Президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк зауважив, що саме цьогоріч на Волині народилась команда. Адже якщо раніше високі результати були здебільшого індивідуальними, то цього року – командні.
«Ви показали, що серед спортивних шкіл України такого рівня, ви - найкращі», – заявив пан Рудюк та додав, що необхідність побудови зимової бази в Любешові нагальна, як ніде. З його слів, це дозволило б досягнути ще кращих результатів, «підняти» район іміджево та соціально.

Також Володимир Рудюк подякував за співпрацю та допомогу небайдужим до волинського спорту.

«Ми дуже дякуємо Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який зробив великий внесок в успіх волинської легкої атлетики. Наш успіх бачать і хочуть повторити і в інших областях України», - додав він.


Високі спортивні результати на всеукраїнських змаганнях з легкої атлетики

продемонстрували вихованці Любешівської ДЮСШ

і в особистому заліку. Зокрема, це Шоломіцька Валерія, Петрик Юлія, Корецький Тарас, Кух Іванна, Фарина Яна, Шитлюк Владислав, Медведюк Дмитро, Меліщук Іванна, Котик Юлія, Вовк Ірина.

Кандидат в майстри спорту Дарина Касян, яка виборола золото в обох вищезгаданих змаганнях, розповіла, що головними її суперниками були її ж колеги по команді. Готувалась з тренерами, до змагань поставилась дуже серйозно.

«На старті найбільше допомагає, що мій тренер мене дуже підтримує. Я мушу слухатись його настанов. Це дає мені такий великий результат», - каже спортсменка та сподівається, що в 2018 році зможе взяти участь у Юнацьких олімпійських іграх. Каже, що до цього докладе максимум зусиль.

Учасник чемпіонату Європи з легкої атлетики серед юнаків та дівчат в Тбілісі Андрій Синдюк зауважив, що поїздка видалась доволі успішною. Все завдяки, що тренер поставила високу планку, яку спортсмен зміг досягти.

«І це допомогло. Завдячую повністю їй. Вона ділилась своїм досвідом, радить і знає, як краще. Поїздка була чудова, багато вражень, високий рівень змагань», - каже Андрій.

Майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики, тренер–викладач Любешівської ДЮСШ Олександр Борисюк похвалив своїх підопічних та зазначив, що розвиватись молоді ще є куди. Проте, для цього не завжди вистачає матеріально-технічного забезпечення. Зокрема, з його слів, Любешову конче необхідна база для занять в зимовий період. Зі слів тренера, залучати дітей найкраще в холодний період, а не влітку. Проте, фактично, вони втрачають 5 місяців інтенсивних тренувань через те, що займатись в цю пору просто ніде. Тренер зізнається, що для занять навіть переобладнав власний гараж.

Президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк зауважив, що саме цьогоріч на Волині народилась команда. Адже якщо раніше високі результати були здебільшого індивідуальними, то цього року – командні.

«Ви показали, що на рівні спортивних шкіл України вам немає рівних», – заявив пан Рудюк та додав, що необхідність побудови зимової бази в Любешові нагальна, як ніде. З його слів, це дозволило б досягнути ще кращих результатів, «підняти» район іміджево та соціально.

Також Володимир Рудюк подякував за співпрацю та допомогу небайдужим до волинського спорту.

«Ми дуже дякуємо Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який зробив великий внесок в успіх волинської легкої атлетики. Наш успіх бачать і хочуть повторити й в інших областях України», - резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2016 17:35
дарина гарна дівчина але чому якась така сумна?
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2016 20:16
І чемпіон з літроболу в президії!!!!
василь до Анонім Показати IP 10 Жовтня 2016 21:29
хто?
степан степанович Показати IP 10 Жовтня 2016 21:31
яка спортшкола? хто такий рудюк(мудюк)?
Алоізій Могарич до степан степанович Показати IP 10 Жовтня 2016 21:50
щось дуже довго цього разу заряджали свого г...мета. Півдня провисіло на стрічці і тільки зараз обкакали...
Петро Показати IP 10 Жовтня 2016 23:06
Ну найкраща! Ну і що!? Молодці! Ну але від цього комусь стало краще жити, чи що? Для чого збирати це збіговисько, тратити час, гроші на проїзд? Для чого цей пико-піар?? Всі молодці, поставте галочку, працюйте далі!
52 Показати IP 12 Жовтня 2016 07:25
Це велике досягнення для спортивної школи з глубукого Полісся. Вони лідери не на Волині, а в Україні, ще б наші можновладці допомогли їм з спортивною базою в зимовий час. А ВН двічі повторюють інформацію в одному тексті?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus