USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Торгівельні ціни на ліки в аптеках Волині поступово знижуються

20 Листопада 2008 12:11
Моніторинг оптових та роздрібних цін та торгівельних надбавок  в аптечних закладах здійснюють упродовж жовтня-листопада представники чотирьох контролюючих структур – Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів, Державної  інспекції контролю за цінами, УМВС  та ДПА у Волинській області, – повідомляють 20 листопада «Волинські Новини».
Як інформує сайт Державної податкової інспекції у Волинській області, таке об’єднання зусиль для врегулювання цінової ситуації на ринку лікарських засобів та виробів медичного призначення  передбачає розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 року.
Як свідчать результати моніторингу цін на ліки, перевірки станом на 14 листопада цього року проведено майже в половині усіх аптек Волині – у 198 із 403. У ході моніторингових досліджень встановлено, що один і той же лікарський засіб надходить у різні аптеки від одного і того ж дистриб’ютора/імпортера за різними оптовими цінами, і відповідно, різною є  роздрібна ціна.
Станом на 14 листопада 2008 року в області спостерігається поступове зниження рівнів торговельних надбавок, що дає змогу привести роздрібні ціни в аптечній мережі на певні види лікарських засобів до цін, що діяли станом на 1 жовтня 2008 року, а в окремих випадках і нижче.
В цілому, за вказаний період середній рівень торговельної надбавки на обстежувані медпрепарати знизився на 7,5 % (з 25,7 % до 18,2 %).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
месник Показати IP 20 Листопада 2008 12:28
мены цікаво, статисти беруть дані з голови? Де Ви бачили зниження цін. Вони ростуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus