USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Торік на Волині стався 101 нещасний випадок, пов’язаний із виробництвом

14 Лютого 2024 07:16
Упродовж 2023 року на Волині зафіксовано 101 нещасний випадок, пов’язаний з виробництвом, із них 8 – зі смертельним наслідком.

Про це повідомила начальниця відділу профілактики та розслідування нещасних випадків головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Катерина Фураєва під час брифінгу, інформує пресслужба Волинської ОДА.

Також торік було зареєстровано 69 професійних захворювань, за якими складені відповідні акти. Разом із тим, через поширення короновірусної інфекції проведено 282 розслідування, з яких 276 – не пов’язані з виробництвом. Шість випадків були пов’язані з виробництвом, один мав летальний наслідок. Йдеться про захворюваність медичних працівників, що прирівнюється до гострих професійних захворювань.

Читати ще: Дорозважався: у Ковелі п’яний велосипедист травмувався, коли їхав, тримаючись за фуру. Відео

Зі слів Катерини Фураєвої, головне завдання відділу – здійснення профілактичних заходів, спрямованих на запобігання виробничого травматизму, професійних захворювань, аварій на виробництві, а також убезпечення від шкідливих та небезпечних факторів працівників у процесі трудової діяльності.

«Профілактику нещасних випадків на виробництві повинен забезпечити роботодавець. Саме керівник зобов’язаний організувати навчання з питань охорони праці, відповідні інструктажі, медичні огляди, атестацію робочих місць та інші профілактичні заходи, які впроваджують для зменшення виробничого травматизму», – зазначила Катерина Фураєва.

Також посадовиця розповіла, що робити у разі виникнення нещасного випадку, про нормативні документи, якими потрібно керуватися роботодавцю під час настання нещасного випадку або професійного захворювання, а також яка відповідальність за несвоєчасне повідомлення про нещасний випадок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus