USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Трамп дав 4 місяці для виведення військ із Сирії

2 Січня 2019 13:49
Президент США Дональд Трамп погодився дати військовим близько 4 місяців на виведення американського військового контингенту з Сирії.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на The New York Times.

"Трамп погодився дати близько 4 місяців на виведення 2 тисяч військових із Сирії. Цим він відмовився від свого наказу два тижні тому, що військових треба вивести протягом 30 днів", - пише видання.

"Глава Білого дому підтвердив у Twitter, що війська з Сирії будуть виводити "повільно", але поскаржився на критику відставних генералів Стенлі МакКрістала та Джона Келлі. Келлі заявив про імпульсивність Трампа у прийнятті рішень", - йдеться у матеріалі.

Перед цим сенатор-республіканець Ліндсі Грем повідомив, що Трамп уповільнить виведення військ з Сирії, але не назвав термінів.

Нагадаємо, у грудні президент США оголосив, що він наказує вивести з Сирії американські війська - приблизно 2 тисячі військовослужбовців.

Трамп заявив про перемогу над терористичною "Ісламською державою" в Сирії, хоча бойові дії в окремих районах тривають.

Критики стверджували, що виведення військ США підуть на користь Ірану і Росії, які підтримують уряд президента Сирії Башара Асада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus