USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Трамп хоче скоротити іноземну допомогу: як це вплине на Україну

10 Лютого 2020 20:42
Президент США Дональд Трамп запропонує скоротити іноземну допомогу на 21% та урізати соціальні програми в своєму проекті бюджету на 2021 фінансовий рік. Про це повідомили представники адміністрації, пише Голос Америки.

Документ передбачає, що до бюджету надійде близько 3,7 трильйона доларів, а загальний обсяг державного кошторису складе 4,8 трильйона доларів.

При цьому на іноземну допомогу пропонується виділити 44,1 мільярда доларів, для порівняння, у 2020 сума сягає 55,7 мільярда доларів.

Торік у бюджетній пропозиції на 2020 рік Трамп уже хотів урізати іноземну допомогу, але зіткнувся із опором Конгресу, який не зміг подолати.

Колишній голова Об’єднаного комітету начальників штабів Майк Маллен висловив побоювання з приводу скорочення іноземної допомоги. За його словами, це може негативно позначитись на цивільній присутності США в усьому світі, завдяки якому зараз знижується необхідність військових втручань.

«В епоху конкуренції великих держав скорочення цих критично важливих інвестицій стане відривом від реальності в усьому світі, – йдеться в листі Маллена лідерам Конгресу. – Зараз той час, коли нам потрібно збільшувати інвестиції в дипломатію і розвиток, а не скорочувати».

Відповідно до нової бюджетної пропозиції, допомога Україні збережеться на рівні 2020 року.

Проект бюджету Білого дому навряд чи підтримає підконтрольна демократам Палата представників, особливо враховуючи, що за 9 місяців американці обиратимуть президента.

Спікерка Палати представників демократка Ненсі Пелосі прокоментувала бюджетну пропозицію Трампа так: «Рік за роком пропоновані президентом Трампом бюджети припускали руйнівні скорочення життєво важливих рятівних інструментів, на які покладаються мільйони американців».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus