USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Трамп закликав посилити перевірки під час продажу зброї

5 Серпня 2019 19:56
Президент США Дональд Трамп запропонував посилити перевірки під час продажу вогнепальної зброї.

Про це він заявив у спеціальному зверненні після двох масових вбивств Техасі і Огайо, передає The Washington Post.

Трамп заявив, що хоче, щоб законодавство передбачало «сувору перевірку даних» власників зброї.

Зокрема, він виступив за так звані «закони червоного прапора», які спрямовані на краще виявлення психічно хворих людей, яким заборонено купувати вогнепальну зброю.

«Психічні захворювання і ненависть натискають на курок. Не пістолет», - сказав Трамп.

Він також закликав до змін в суспільстві, включаючи припинення «прославлення насильства» у відеоіграх і в інших місцях.

Нагадаємо, що 3 серпня озброєний гвинтівкою чоловік відкрив стрілянину в магазині Walmart в місті Ель-Пасо в Техасі, що всього в декількох кілометрах від кордону з Мексикою. В результаті стрілянини загинули 20 осіб. Ще більше двох десятків отримали поранення, троє з них перебувають у критичному стані.

Приблизно за 20 хвилин до стрілянини в Walmart в інтернеті з'явився расистський маніфест про неминучий напад, автором якого може бути той, хто влаштував стрілянину в Ель-Пасо. У тексті виражається ненависть до іспаномовної громади США.

Лише через декілька годин після нападу стрілка на торговий центр в Техасі кілька людей були розстріляні в районі міста Дейтон штату Огайо. Інцидент стався коло 1:00 поруч з баром Ned Peppers в центрі Дейтона. Також семеро людей було поранено під час стрілянини в Дуглас Парк міста Чикаго вночі з суботи 3 серпня на неділю 4 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus